Вие четете...
Новини

Още една крачка към Коминтерна: Създаде се ИНИЦИАТИВА на европейските комунистически и работнически партии

protoboylia-kommoynistikon-kommaton-5_0В Брюксел на 1-ви октомври 2013 година в сградата на Европарламента се проведе учредителната среща за „ИНИЦИАТИВА на комунистическите и работнически партии за изучаване и разработване на европейски въпроси и за координиране на тяхната дейност“
Решение да засилят сътрудничеството си въз основа на конкретната Учредителна декларация, където се описват принципите на „ИНИЦИАТИВАТА“, изразиха следните 30 комунистически и работнически партии от Европа: Работническата партия на Австрия, Комунистическата партия на трудещите се от Беларус, Съюза на комунистите в България, Партията на българските комунисти, Новата комунистическа партия на Великобритания, Работническата партия на Унгария, Германската комунистическа партия, Комунистическата партия на Гърция, Единната комунистическа партия на Грузия, Комунистическата партия в Дания, Партията на работниците на Ирландия, Комунистическата партия на народите на Испания, Комунистите-Народна левица-Комунистическа партия на Италия, Социалистическата партия на Латвия, Социалистическият народен фронт на Литва, Комунистическата партия на Малта, Народната съпротива на Молдова, Комунистическата партия на Норвегия, Комунистическата партия на Полша, Руската комунистическа работническа партия, КПСС, Новата комунистическа партия на Югославия, Комунистическата партия на Словакия, Комунистическата партия на Турция, Съюза на комунистите в Украйна. Полюсът за комунистическо възраждане на Франция, Съюзът на революционните комунисти на Франция, Социалистическата работническа партия на Хърватия, Комунистическата партия на Чехия и Моравия, Комунистическата партия на Швеция.
От българска страна пряко в работата на форума участваха единствено представители на Съюза на комунистите в България, водени от председателя на ЦК на СКБ др. Павел Иванов.
Обръщаме внимание на факта, че това не е обединение на някакви абстракно леви субекти. Най-борбените комунистически партии от света прекрасно разбират, че всякакви „широки фронтове“ и „коалиции“ без класова основа водят към размиване на класовата борба в дребнобуржоазното блато.
Освен това, в Правилника за приемане в редиците на „Инициативата“ е отбелязано, че може да бъде приета единствено партия, която не е член на каквито и да било европейски партии. С други думи, партиите, които са членове на Партията на европейската левица и Партията на европейските социалисти не могат да членуват в комунистическата ИНИЦИАТИВА.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2013
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: