Вие четете...
Новини

Подкрепи инициативата „Музей на жертвите в борбата срещу фашизма и капитализма“ в сградата на Община Пловдив!

Muzey na jertviteСъюзът на комунистите в България изпрати писмо до Общински съвет – Пловдив и до кмета на града г-н Иван Тотев с искане да бъде създаден „Музей на жертвите в борбата срещу фашизма и капитализма“ в подземията на сградата на Общината.
В писмото, подписано от др. Павел Иванов, се казва:

„До Председателя на Общинския съвет – Пловдив
До Общинските съветници на Община Пловдив
До Кмета на Община Пловдив
До средствата за информация

Уважаеми Госпожи и Господа,
Както знаете, в периода до 9 септември 1944 година в сградата на Община Пловдив на пл. “Стефан Стамболов” 1 се е помещавало полицейско управление на обявената за престъпна българска монархо-фашистка власт. Стотици са жертвите на фашизма и капитализма, хиляди са подложените на нечовешки мъчения граждани на България, преминали през месомелачката на този античовешки режим, отречен с международни спогодби и решения. По официални данни само Пловдив дава 673 свидни жертви пред олтара на отечеството в тази борба – работници, селяни, занаятчии, интелигенция.
Съюзът на комунистите в България се обръща към общинските съветници на град Пловдив и към кмета на града г-н Иван Тотев с молбата този позорен факт да бъде отбелязан чрез създаването на експозиционна площ с наименованието “Музей на жертвите в борбата срещу фашизма и капитализма”, в който да бъдат експонирани уредите за мъчения, мултимедийни материали, снимков архив и списък с избитите от престъпната капиталистическа власт, довела ни до 3 национални катастрофи.
За тази цел бихме могли заедно да оформим пространството в подземията на Община Пловдив. Подобен Мемориал завинаги ще заклейми античовешката същност на капиталистите по цял свят и ще служи, за да държи будна паметта на героите от българската съпротива, дали живота си за установяването на Първата българска демократично-народна република!

С уважение:
Павел Иванов
Председател на ЦК на СКБ“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2013
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: