Вие четете...
История, Новини

Поздравителен адрес по случай 9-ти септември

09091944.В България отбелязваме 69-тата годишнина от Социалистическата революция. На 9-ти септември 1944 година беше открит пътят към изграждане на Първата българска република, към реализирането на заветите на Левски и Ботев. В този ден въоръжените части на Народноосвобдителната въстаническа армия свалиха монархо-фашисткото правителство и обявиха установяването на властта на Отечествения фронт. 

Деветосептемврийската революция се превърна в едно от най-забележителните събития в родната ни историята и промени из основи облика на изостаналата дотогава България. Хората получиха право на труд, на образование, на здравеопазване, на отдих, право да участват в управлението на страната. Жените скъсаха робските вериги и станаха равноправни граждани. Безработицата беше унищожена, а държавата ни се превърна в индустриална и космическа сила. Българите постигнаха демокрацията. Чувството за свобода, съзнанието за съпричастност към съдбата на Родината, възможностите за творчество в труда дадоха невиждани дотогава производствени и икономически резултати, предизвикаха ентусиазъм и себераздаване.
Благодарение на Деветосептемврийската революция, България застана на световната политическа сцена като суверенна република, извърши гигантски скок в икономическото и културното строителство.
При цялата съвременна нееднозначност на оценката за българската социалистическа революция, тя ни помага по-добре да разберем нашето минало и да знаем към какво бъдеще трябва да променим нашето настояще. Защото идеите за единството и солидарността на наемните работници, за равенството между всички хора остават актуални и днес.
Нека отекват в цялата страна думите на вечна благодарност към онези, които съхраниха чистотата на комунистическите идеали и отдадоха живота си за България. Ние помним подвига на великите труженици, изковали богатствата на Родината. Ние ненавиждаме всички, които след 10-ти ноември 1989-та година унищожиха страната ни и заграбиха собствеността на българския народ.
Девети септември не е само повод за празник, но и символ за победното тържество на светлината над тъмнината.
Поздравяваме всички участници в антифашистката и антикапиталистическата съпротива, всички ветерани и им поднасяме огромната благодарност на нашите сърца. Уроците на миналото не са забравени!
Приемете нашите искрени поздравления и пожелания за здраве и щастие!
Победата ще бъде наша!

ЦК на СКБ

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,288 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2013
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: