Вие четете...
Новини, International

Радикалната левица: Не на империалистическата война! Не на ислямския фашизъм!

1174807_578352065540598_909210994_nПротиворечията между големите световни финансови групировки за пореден път закономерно влязоха в задънена улица и могат да намерят своето разрешение само на арената на открито военно противопоставяне. Ново звено в разгарящата се Трета световна война е Сирия, върху която САЩ и техните европейски империалистически лакеи подготвят военен удар.
Новата война отново ще демонстрира фикцията на „демократичните“ международни институции, в частност на Съвета по сигурност на ООН, който, благодарение на конкурентите на САЩ – руските и китайските империалистически кръгове, ще провали опита на северноамериканските бандити да легализират своя неоколониален грабеж. Господин Обама вече обяви, че е готов да действа срещу Сирия и без одобрението на Съвета по сигурност на ООН.
Новата война отново ще демонстрира на света лицемерието на така наречените „широки антикапиталистически леви“, чиито правителства с лека ръка ще изпратят войски за унищожаване на мирно население в страните от „третия свят“. В часност, френската буржоазия по думите на министър-председателя на Франция Жан-Марк Еро заяви за готовността си за влизане в коалиция с другите империалистически хищници.
Заедно с това ислямистите, воюващи в Сирия срещу редовните части на сирийската армия, представляват откровена фашистка реакция, бушуваща по целия Близък Изток и поддържана от най-реакционните и политически изостанали държави, къде фактически са установени фашистки режими, например, Саудитска Арабия. Победата на ислямистите в Сирия ще означава реакция по линията на целия фронт на социалния и политически живот на Сирия, смърт и затвор за комунистите, профсъюзните и обществените дейци, националните малцинства, рязко влошаване на положението на жените и децата, което ще стигне дори до пълно реализиране на пряко робство над жените. Ислямските бандити вече устройват масови екзекуции по национален признак, изтребвайки кюрдското население.
Радикалната левица – Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“-България – изразява солидарност с всички светски сили на Сирия, изправили се срещу ислямските фашисти.
Отчитайки, че в подкрепа на Асад е подкрепа за един буржоазен режим, ние призоваваме работническата класа на Сирия и всички прогресивни сили на страната да не се поддават на шовинистическите призиви на правителството. Спасението от фашизма с ислямско лице и от чуждестранната интервенция е в сирийска революция, която да доведе до установяване на работническа власт и отхвърляне на капиталистическата система.
Не на империалистическата война!
Да живее непреклонната борба срещу експлоататорите в Сирия и по целия свят!

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,295 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2013
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: