Вие четете...
Новини

Русия ще помага на Сирия в случай на външна агресия

Putin-oficerРусия ще помага на Сирия в случай на външна агресия. Това руският държавен глава Владимир Путин съобщи на пресконференция след края на срещата на Г20.
Путин припомни, че Русия и сега помага на Сирия, доставяйки й оръжия, сътрудничейки в икономическата и хуманитарна сфера, включително в доставките на хуманитарна помощ. Отговаряйки на въпрос коя друга държава в света може да бъде подложена на агресия аналогична на тази, която заплашва Сирия, Путин каза: „Не ми се иска да мисля за това, че още една държава ще бъде подложена на някаква външна агресия”.
Владимир Путин смята, че военна операция срещу Сирия ще повлияе крайно негативно на международната сигурност като цяло.

Припомняме, че Радикалната левица беше първата българска политическа структура, която се обяви за пълен неутралитет на България в този конфликт. В призива на революционната организация се казва:
„Във връзка с подготовката на ракетни удари срещу законното правителство на Сирия от страна на военните кръгове на САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Германия, Канада, Саудитска Арабия, Катар, Турция и Йордания, както и становището на министъра на външните работи на България Кристиян Вигенин, което може да се тълкува като ясна подкрепа за включване на страната ни в бъдещи военни действия срещу Сирия, ние, членовете на Съюза на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, сме длъжни да заявим своята категорична позиция.
Настояваме за:
1. Спазване принципите на мирното съвместно съществуване в международните отношения – на основата на равенството, на базата на уважението и независимостта на всички държави.
2. Настояваме за обявяване на официален военен и политически неутралитет в предстоящия военен конфликт в Сирия.
3. Настояваме за недопускане използването на въоръжената сила на държавата ни, както и наземната и въздушна територия на Република България за чужди империалистически цели.
4. Настояваме за бързо и категорично дистанциране и излизане на страната ни от организацията „Приятели на Сирия“, чията политика и цели са в разрез с националните интереси и заплашват нациионалната сигурност на България!
България иска НЕУТРАЛИТЕТ!
България иска МИР!
България не иска война!
България иска да е суверенна държава!
Нямаме място в „Приятели на Сирия“!
Нямаме място в организацията на световните хищници!
Съюз на комунистите в България
Движение „Че Гевара““

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,454 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2013
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: