Вие четете...
Новини, International

Монахиня от Сирия: Ислямистите убиваха, изнасилваха и обезглавяваха жени, деца и старци

8ce3781d575f1d8eaab8258a418b500c4cf836df (1)Прогресивните сили по света, смятат, че ситуацията в Сирия е толкова сериозна, че международната общност трябва да прави планове за своите действия на основата на проверена информация, а не на едностранни изводи.
В подкрепа на това мнение е и разказаното свидетелство от настоятелката на манастира „Свети Яков“ (Кара, Сирия) Агнес Мариам Ас-Салиб, която разрушава твърденията на американските империалисти.
Монахинята е убедена, че химическата атака в Сирия е провокация. По нейно мнение шокиращите видеоматериали са заснети по-рано, за да създадат необходимия информационен фон. Майка Агнес разказа, че средствата за масова информация са започнали да разпространяват материали за трагедията в ранното утро на 21 август, а химическата атака е станала факт през нощта. „Как е възможно за това време да се заснемата десетки материали, да се пренесат повече от 300 млади хора и 200 деца на едно място, да им се окаже първа помощ, да им се вземат интервюта? 90% от „жертвите“ според видеоматериалите са деца“. Агнес Мариам Ас-Салиб си задава въпроси – къде са техните родители, откъде всички те са доведени и каква е тяхната съдба.
Настоятелката е убедена, че подобни факти не представляват интерес за западните и ангажираните регионални медии. Според нея, много издания и телевизионни канали действат по заповед на определени кръгове и съобщават недостоверна информация, затваряйки си очите за трагедията в Латакия. Там в началото на август ислямистките екстремисти са организирали „скотобойна“. Жертвите са над 500 човека, сред които много жени, деца и старци. Терористите убивали, изнасилвали, обезглавявали своите жертви.
Монахинята има намерение да предаде своя доклад на независимата комисия за разследване на нарушаването правата на човека в Сирия.
Международната общност трябва да вземе предвид всички факти и да планира действията си на базата на пълна и проверена, на категорична информация, а не само на едностранни и неубедителни версии, разпространявани от САЩи техните лакеи по света, включително и от България.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2013
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: