Вие четете...
Новини

Военни от Гърция застават срещу войната в Сирия

polytexneio_fantaroiВоеннослужещите от 193-та ракетно-артилерийска бригада от град Елефтеропули, район Кавала, в свое писмо искат Гърция да се откаже от участие в планираната империалистическа интервенция в Сирия, присъединявайки своя глас към гласа на народното движение.
Сайтът на Комунистическата партия на Гърция публикува пълния текст на писмото:
„Ние – военнослужещите от 193-та ракетно-артилерийска бригада, с ужас наблюдаваме как се подготвя ново престъпление срещу сирийския народ. Под предлога за използване на химическо оръжие (което, според публикуваните материали, е било употребено от така наречените антиправителствени сили) САЩ и ЕС подготвят нова агресия с цел да ограбят природните богатства на региона и пътя за доставката на нефт.
Ние добре знаем, че те никога не са се грижили за правата на човека и на света, напротив, всеки път, когато им беше нужно, те ги ограничаваха. Същото оправдание те използваха няколко години назад, за да извършат същото и да предизвикат кръвопролитие сред народа на Ирак. Дългът на гръцките военнослужещи е да защитават границите на нашата страна. Всяко участие – пряко или косвено – на Гърция във войната ще постави нашата страна, суверенните права на народа и отбраната под заплаха.
Като деца на гръцкия народ, ние присъединяваме нашия глас към гласа на народното движение и заявяваме:
Никаква намеса, никакво участие на Гърция в планираната империалистическа интервенция в Сирия.
Незабавно закриване на военната база в Суда.
Никаква помощ на САЩ-НАТО-ЕС, да не предоставяме нито инфраструктура, нито човешки потенциал срещу Сирия или всяка друга страна в региона.
Заедно с народа ние казваме „Не на войната и участието на Гърция в нея“.
Военнослужещите от 193-та ракетно-артилерийска бригада“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2013
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: