Вие четете...
Документи

Комунистите: Протестиращи, БСП не е комунистическа партия!

FACapitalПрез последните седмици протестиращите срещу правителството на Орешарски демонстрират желание за промяна в ценностите и морала на българската политика. Това начинание е достатъчно сериозно и задължително преминава пред утвърждаването на ясни тези, послания и… понятия. Но какво се случва? Протестиращите продължават да наричат БСП с термина „комунисти“. Повече от ясно е, че по този начин те искат да демонстрират колко много мразят комунистите и колко е удобно да се използва понятието „комунист” като форма на обида. Но дали истината не е по-сложна?

Със сигурност!

Нека да видим какво искат комунистите и дали изобщо БСП са такива:

1. Комунистите искаме общество без бедност, потисничество, социално неравенство, корупция, войни и частна собственост върху средствата за производство. БСП са част от политическата класа на България, която ни натресе нищета, икономическо робство, социално неравенство, корупция, американски контингенти, ЕС, НАТО и огромна частна собственост, която разграби и разруши икономическата база на България.

Следователно – БСП не е комунистическа партия.

2. Комунистите искаме солидарност, свобода, демокрация, просперитет на обществото и на всеки негов член, на всеки индивид.

БСП бяха и са част от политическо-икономическата класа, която разруши солидарността в обществото, отне свободата на гражданите, лиши хората от възможността да притежават властта върху живота си и я предаде в ръцете на шепа едри бизнесмени.

Следователно – БСП не е комунистическа партия.

3. Комунистите разчитаме единствено на силата на обикновените хора, на наемните работници, на безработните, на селските стопани, на занаятчиите и самонаетите – на ограбения български народ. БСП, както и останалите антиработнически партии, работят за бизнеса и за онези българи, които искат „капитализъм с човешко лице“.

Следователно – БСП не е комунистическа партия.

Днес капиталистическата криза ни вкара в типична за тази система безумна ситуация. Хората, които се борим за общество без бедност, потисничество, социално неравенство, корупция, войни и частна собственост върху средствата за производство, за солидарност, свобода, демокрация и просперитет на обществото и на всеки негов член, на всеки индивид, за силно единство между обикновените хора, наемните работници, безработните, селските стопани, занаятчиите и самонаетите – хората, наречени комунисти – сме принудени да слушаме как една група капиталисти и техните привърженици обиждат друга група капиталисти и техните привърженици с името на най-святото определение в човешата история – с името КОМУНИСТ.

Протестиращи, които честно и всеотдайно се борят за изброените по-горе цели на Съюза на комунистите и не искат да живеят в днешната мизерия, продължават да бъдат жертви на пропагандната капиталистическа машина и да си мислят, че комунистите „ядат хора”; продължават да определят като комунистическа една българска дясна социалдемократическа партия, дори либерална партия ,каквато е БСП.

БСП не са комунистическа партия и никога не е била, така както не са били комунистически и партиите, които от 23 години са участвали в управлението на България.

Това трябва да бъде разбрано от цялото ни общество, от протестиращите, от хората на наемния труд. За да разберете дали някой е комунист – то вижте дали отговаря на критериите, изложени по-горе. Ако той иска частен бизнес, монополи, олигарси, безработни, бедност, потисничество, социално неравенство; ако мрази демокрацията, солидарността, свободата и единството между хората, които продават работната си сила, за да оцеляват – то този човек със сигурност не е комунист, а обикновен капиталистически боклук.

Тогава?

Тогава направете това, което би изчистило собствената ви съвест – когато решите да обиждате някой олигарх, монополист или политик – заплюйте го и го наречете „Гнусен капиталист“.

Това е единствения начин, за да бъдете честни с историята, науката, ИСТИНАТА и себе си!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,602 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юли 2013
П В С Ч П С Н
« Юни   Авг »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: