Вие четете...
Новини

Протестите са истински, ако са насочени срещу частните монополи – всичко друго е политически проект

Снимка: Новини.бг

Снимка: Новини.бг

Продължаващите манифестации в София показват, че политическите сили, победили в контрареволюцията от 1989-та година бързо излъгаха хората. Народните интереси не могат да бъдат удовлетворени нито от правителството на Орешарски, което продължава да води антинародната политика в подкрепа на монополите, нито от онази част на новата буржоазия, която днес подкрепя протестите в столицата.
Кризата на капиталистическата политическа система в България разкрива изострянето на противоречията между различните части на новата буржоазия по въпроса за управлението на страната, използвайки народното недоволство. Тя е свързана с конкуренцията между империалистическите центрове за достъп и контрол до стратегическите ресурси и енергетиката на България.
Новата българска буржоазия притежава различни решения за защита на своите интереси, армия, полиция, култура. Работническата класа и бедните народни слоеве не трябва да се спират върху искането за смяна на едно или друго правителство и да се примиряват с предлаганите половинчати решения, които им готви поредното антинародно правителство.
Събитията показват, че за да може народът да наложи своята воля и интереси не е достатъчна единствено масовизиране на народната борба. За да се развият събитията в полза на народа, борбата трябва да бъде насочена към сваляне на властта на монополите, а не на едно или друго буржоазно правителство.
И, ако утре решите да протестирате някъде, първо вижте дали протестът е насочен срещу монополите или е насочен към някаква половинчата кауза. Така ще разберете дали имате място на тези протести или някакви политически циреи са решили да се възползват от вашето недоволство и да ви направят част от нечий политически проект.
Как мислите – в София срещу монополите ли протестират или искат само да сменят едни капиталисти с други техни подобия?

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,288 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юли 2013
П В С Ч П С Н
« Юни   Авг »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: