Вие четете...
Новини

Оставка за правителството на Орешарски – Каква трябва да бъде позицията на комунистите?

politseysko-razporezhdane-zabrani-protesta-na-magistrala-trakiyaНие, комунистите, не изпитваме никакви сантименти към правителството на Пламен Орешарски, избрано с гласовете на БСП и ДПС и гарантирано с кворум от Атака.

Пламен Орешарски е в не по-малка степен в сравнение със Станишев, Борисов, Местан и Сидеров представител на буржоазния и плутократичен елит. 

Нека дадем отговор на въпроса: „Към коя класа принадлежи Пламен Орешарски“. Нека отговорим на въпроса: „Чии интереси изразяват протестиращите срещу правителството на Орешарски“.

Най-интересното е, че олигархията, плутокрацията, елитите и техните интереси са налазили цяла България. Техните представители в Народното събрание и извън него, бизнесмените и финансовите магнати непрекъснато трупат богатства на фона на постоянно нарастване на броя на бедните, бедстващите и гладуващите. Едва ли можем, обаче, да твърдим, че за тази бедност и нищета е виновен само Орешарски.

Тези факти трябва да ни отведат до осъзнаването на това, че проблемът не е в Орешарски, не е в Станишев, не е в Местан, Сидеров или Борисов; не е в някой депутат, водач на партия или административен служител.

Проблемът е видим по цялата планета и се корени в отдавна остарялата и задушаваща хората капиталистическа система и свързаната с нея „вертикала на властта“.
Оставката на Пламен Орешарски няма никакво отношение към подобряването на живота на българите. Искащите оставката му са също като него представители на капиталистическата система, представители на новата буржоазна клика.

Какво отношение трябва да имаме ние, комунистите? Повече от ясно е, че ние трябва да бъдем кристално ясни и принципни. Орешарски е част от факторите на политическата и икономическата система, изградена през последните 23 години от бизнес-интересите на шепа плутократи и техните партии БСП, СДС, ГЕРБ, АТАКА, НДСВ, РЗС, ДПС и др. подобни.

Днес „десните“ ОЛИГАРСИ искат оставката на „левите“ ОЛИГАРСИ, недоволни от възможността да трупат още печалби в тази криза.
И изобщо не е важно какви флинтифлюшки, панделки и макиаж ще си сложат протестиращите в утрешната софийска разходка. За нас е по-важен фактът, че интересите на олигархията са се вплели в жестока битка.

Ако Орешарски беше заплашен от една истинска социлистическа революция за Втора народна република, то ние непременно бихме подкрепили такава „оставка“.
Но в сегашния случай той е заплашен от акт на десен реваншизъм, а ние, като съвестни комунисти, нямаме право да злорадстваме по повод реваншистката вакханалия, противопоставяща българите в полза на една или друга плутократична група.

Остава ни само едно – да покажем, съобразно силите си, нашата Алтернатива, която е единствената алтернатива за по-добър, справедлив и достоен живот.

АЛТЕРНАТИВАТА: „МАНИФЕСТ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА БЪЛГАРИЯ“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юли 2013
П В С Ч П С Н
« Юни   Авг »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: