Вие четете...
Новини

Съюзът на комунистите в България радикално се подмлади

snimka1

За председател на партията е избран Павел Иванов

Централният комитет на Съюза на комунистите в България на 23 юни 2013 г. прие оставката на досегашния си председател Костадин Чакъров, бивш съветник на Тодор и Людмила Живкови.
Костадин Чакъров обоснова решението си с тежкото наследство, на което е носител и с нарастващата нужда от подмладяване на партията.
Централният комитет избра предложеният от Костадин Чакъров досегашен председател на Движение “Че Гевара” Павел Иванов. Филологът от Пловдив бе избран с 3-ма против и един въздържали се и моментално предложи промени в Централния комитет и Политическо бюро на автентичната лява партия. Сред гласуването, ръководството на партията вече е със средна възраст 35-40 години.
Павел Иванов изложи накратко краткосрочната си и дългосрочна програма пред новоизбраното ръководство. “България е в лапите на мафията и олигархията. Но ако за народа олигархията е неясно и мъгляво понятие, за комунистите в България тя има конкретно лице”, – сподели новият председател на СКБ. “Партията ни, която си извоюва признанието, че е автентичната левица в България, притежава конкретни списъци на лица, които по криминален път са приватизирали огромно количество български заводи, фабрики, предприятия…Така едрият български бизнес, който владее противоконституционно природните богатства на Родината ни, отдавна се е сраснал с властта в страната. Именно хората от едрия бизнес са кукловодите на фатално катастрофиралия ни преход, който докара народа ни до просешка тояга. Това е бг олигархията в страната, срещу която протестираха хората през февруари. Партиите от прехода са просто техни удобни и послушни марионетки. Ако някой трябва да бъде отстранен от власт, то това са кукловодите. Отстраним ли кукловодите, марионетките сами ще напуснат потъващия кораб. Няма друг път за спасение на Отечеството ни от патовата ситуация, освен народът да поиска ревизия, съд, затвор и конфискуване имуществото на олигархията в полза на държавата. Народът е този, който трябва да се ползва от благата на природните си богатства. Те му принадлежат по Конституция.
Докато не осъзнаят това, всички протестиращи ще бъдат само декор и масовка и някои от тях несъзнателно ще обслужват интересите на същата тази олигархия, срещу която си мислят, че протестират. Само припомням, че КРИБ (организацията на българския индустриален капитал) тези дни подкрепи настоящите, т.нар. “интелигентни” протестиращи, които от своя страна се канят да ликвидират същата тази олигархия. Странно, нали?!”, – акцентира Павел Иванов в изложението си след избирането му за председател на СКБ.
“Държавата ни спешно се нуждае от силна автентична левица, особено след провала на явлението Станишев. Последният доказа без всякакво съмнение моралния и политически фалит на инфантилната социалдемокрация, която изостави изстрадалия ни народ и тръгна към властта на всяка цена. На подобна политическа извратеност трябва да се сложи край. Време е трудовите хора и бедните в България да открият своята партия. Затова Съюзът на комунистите в България иска да каже на висок глас – Българи, ние, истинските комунисти, се нагърбваме с нелеката задача да защитаваме правата на бедните, на трудещите се, на изстрадалите, на смазаните, на презрените, на унизените! И ще го направим, без значение колко силен и могъщ финансово е нашият противник! Ще го направим, защото няма по-голяма сила от народа! Няма по-голяма мощ от вулкана на гладните!”

Реклами

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 450 984 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Реклами
%d блогъра харесват това: