Вие четете...
Новини

Как новите социалдемократи от „Българската левица“ разкриха антинародната си политика

Tower-of-Babel-EU-Parliament-Building-Illuminati-New-World-OrderПартия „Българската левица“ днес разсъждава на тема политическата ситуация в България.

Тази партия е част от „Пaртията на европейските леви“ – европейска партия, която е част от статуквото на Европейския съюз и неговите институции. Те, както и БСП, разчитат на ляво говорене, но на десни политики. В Европа към тази партия принадлежат германската „DIe Linke“ и гръцката „SYRIZA“. Анализът на комунистическите и работническите партии обаче показва, че тези структури по същество са част от опортюнистическата кохорта на новите социалдемократи, които трябва да бъдат резервната писта, която да обере недоволството от ПЕС.
На българска почва тази партия е изградена от местни отцепници на БСП, които не намериха място по времето на Станишев в ръководството й.
В това няма нищо опасно, но призивите на БЛ в последното им Становище за политическата криза в страната разкриват нещо по-гнусно – желание за всяческа колаборация с империалистическите структури на ЕС.
Освен оставката на правителството, БЛ залага на възможността следващото правителство „Да подготви и сключи договорите за следващия период с ЕС“. Какво означава това. Едно-единствено нещо – БЛ, като част от ПЕЛ, е готова да работи не срещу антинародните структури като ЕС, НАТО, МВФ и Световната банка, а обратното – да сключва договори и да разпределя средства за засилване на натиска върху обикновените трудещи се. БЛ разчитат на новите буржоазни структури и техните институции за натиск, като прокуратурата, да осъществят накаква операция „чисти ръце“, да „промени Изборния кодекс, като го демократизира така, че да се даде възможност на всички политически тенденции да се проявят“. Такива позиции говорят само за едно – пълна духовна криза и морален разпад. Да очакваш, че капиталистическите структури и закони, ще заработят срещу онези, които са ги гласували и избрали – това е политическа шизофрения. А краят на декларацията, който заявява „Крайно време е управляващите да разберат, че хората искат сами да определят бъдещето си и че докато това не стане, България ще бъде хвърляна от криза в криза“ е проява на пълна научна и теоретическа нищета. Да смяташ, че кризите в България са плод на невъзможността хората да определят сами бъдещето си, е някаква ненаучна, някаква църковна доктринерност.
Уважаеми господа – кога и къде икономическите кризи са били пораждани от ограничаване на някакви човешки права? Откога не формата на собственост върху средствата за производство, а законовите факти в една държава определят кризите в икономиката?
Вие, уважаеми господа, сте се объркали нещо. Вие се опитвате да бъдете интересни на хората с леви разбирания, но изпадате в социалдемократични общи празнословия.
Вместо да кажете на гражданите, че тяхното положение, тяхната мизерия, липсата на работа са естествен резултат от пазарната икономика, от системата на капитализма, от факта, че шепа олигарси и частни монополисти са приватизирали всеки материален и духовен продукт в България, Европа и света, вие проливате крокодилски сълзи за някакви демократични права.
Вместо да обясните, че докато сме в тази капиталистическа действителност, докато сме в ЕС, докато сме в НАТО, докато сме част от световни и регионални капиталистически алианси и съюзи, ние ще живеем от криза в криза, вие проливате крокодилски сълзи за „нови избори“.
Вместо да застанете редом със Съюза на комунистите в България и да подкрепите народното движение за премахване на каптилистическата форма на собственост и излизането на България от НАТО и ЕС – вие разтягате религиозни локуми за „нетърпимостта на хората“.
Българската левица е част от удобната за плутокрацията в Европа Партия на европейските леви и като такава има за цел да обърка работниците, младежите, жените, пенсионерите и безработните в страната. Те разцепват движението за класово единство и внушават лъжливи каузи.
Ние не можем да се съгласим с такава политика и ще разобличаваме всяко действие на Българската левица, което нанася удар върху народното движение за сваляне на капиталистическата власт, за излизане от ЕС, за излизане от НАТО.
„Свободата не ще Екзарх, иска Караджата“!
За Свободна Чиста и Свята Народна Република! За социализъм!

Съюз на комунистите в България
Комунистическо движение „Че Гевара“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: