Вие четете...
International

Капитализмът е фашизъм – Ужасът в Турция продължава /с видео/

Истанбул е потънал в газ. Паркът Гези и Таксим са изпразнени със силови действия от хората. Оттогава хората се опитват да се върнат на предишните си позиции. Всички улици на града са пълни с хора – те продължават да излизат. Има много арести, вече арестуват лекарите-доброволци, адвокатите. Живее се в откровен фашизъм. Изкореняват се дървета от парка. освен в Истанбул и Анкара, протести има във всички градове на страната.
Хората обикалят по улиците, никой не спи. Комунистическата партия на Турция е спуснала задача на своите членове да не напускат градовете си, защото ако някой град не протестира, полицаите от него се изпращат веднага в Истанбул. Снощи от азиатската страна на града гражданите са преминали пеша по мостовете над Босфора. Освен полицията, вече изкарана и жандармерията. Германското посолство отвори врати за протестиращите, понеже полицаите не могат давлизат на негова територия.
Събитията са много жестоки – хвърлят се газови бомби дори по балконите на домовете. Не се живее. Използват се и гумени куршуми от страна на силите на реда.
Има много ранени и арестувани членове на Турската комунистическа партия.
Спец. кор.: др. Емине

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: