Вие четете...
Новини

Отворено писмо до членовете на БСП от Съюза на комунистите в България и Комунистическо движение „Че Гевара“

Communist copy„Уважаеми Госпожи и Господа от БСП,

Никога не бихме си позволили да ви занимаваме с нашите мисли по отношение на политиката и вътрешното състояние на вашата партия, защото сме наясно, че в БСП „спасението на давещия се е дело на самия давещ се“.
Но последната гавра сназначаването на гражданина-олигарх Пеевски, на която беше подложен българския народ след създаването на „експертното“ правителство на БСП-ДПС-АТАКА, постави на преден план отново липсата на всякаква лява идентичност на БСП и Коалиция за България. Показа правдивостта в мнението на всички комунисти, които твърдим, че БСП е вредна за левицата, вредна за България, вредна за бъдещето на социалистическата идея. И не толкова ролята на членовете на БСП, колкото действията на нейния председател Сергей Станишев, които могат да бъдат характеризирани по един-единствен начин – пълна липса на здрав разум и далновидност.
Назначаването на олигарха Пеевски преля чашата на търпението.
Цинизмът на това назначение, пълното политическо одесняване на БСП, двуличието й спрямо българския народ е плод на политиканщината на един, меко казано, неориентиран човек като Станишев.
Някаква зловеща шега е, че този самозабравил се нарцис продължава да унищожава не само лявото пространство в България, но и самата България, хвърляйки я в лапите на крайното социално и етническо противопоставяне.
Станишев е човек на изтърканите леви клишета, на радикалната дясна политика, държи се прилежно, сковано и скучно. Този човек обаче е обсебен от идеята да остане на власт на всяка цена.
Станишев унищожава БСП и, ако вие не го виждате, ние ясно го различаваме. Мястото на Станишев начело на БСП е вредно.
Днес Станишев е човекът, който нагнетява омраза и напрежение срещу цялото ляво пространство по улиците и площадите. Той не е полезен както за вас, така и за нас.
Станишев е човек, който не уважава левите идеи. Станишев е със силно замъглено от апаратни игри съзнание, готово да унищожи левицата в България. Станишев трайно прокарва дясна политика, както в годините си като премиер, така и с правителството на Орешарски. Станишев е човек, който няма зад гърба си нито едни спечелени избори, с изключение на онези, на които се състезаваше сам със себе си.Станишев е човек със съмнителни ценности и качества. Ако не успеете да го изхвърлите, значи във вашата 23-годишна социалдемократическа партия не са останали никакви съпротивителни сили.
Ако някой не си е отговорил защо сме първите и единствените, които съдим БСП, то сега е времето да получи този отговор – Станишев превърна БСП в партия на властта и парите, партия на подменената истина.
„Проектът БСП“ е една голяма политическа измама.
БСП днес е поставена на кръстопът – или удавяне в блатото, начело със Станишев и неговата клика, или по пътя към традиционните леви идеи и социалистическата автентичност.
Ако искате БСП да остане куха организация без смисъл, организация, изтъкана от евробюрократична пошлост и алчност за власт – то Станишев е вашият председател!
Ако искате БСП да се върне в семейството на работническите, социалистически и комунистически партии, то сега е моментът да изхвърлите всички ПЕС-овски фигури от БСП и да се върнете към общото ни 122-годишно минало, към революционността, към марксизма – за бъдещето на България и за социализъм.
Свалете Станишев!
Това е последният шанс!
Подкрепете промяната!
Подкрепете социализма!

Съюз на комунистите в България
Комунистическо движение „Че Гевара“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: