Вие четете...
Новини

Декларация срещу избора на гражданина-олигарх Пеевски за председател на ДАНС

Matches-carouselНие, българските комунисти от Съюза на комунистите в България, категорично заставаме срещу действията на тройното правителство на БСП-ДПС-АТАКА, което прокара кандидатурата на гражданина Пеевски за шеф на ДАНС!
Това е акт на груба политическа безотговорност и инфантилизъм. За пръв път в българската история етническа партия, която с цялата си политика разделя обществото на страната, поема в ръцете си националната сигурност. За пръв път представител на партия с доказано терористично минало ще управлява сигурността на България.
Властта на олигархията и монополите, която вече 23 години мачка Родината ни, с представители в 42-то Народно събрание партиите БСП, ГЕРБ, АТАКА и ДПС, зашлеви циничен шамар в лицето на българския Народ.
Ние, комунистите, винаги сме отстоявали работническата и интернационалната солидарност на обикновените хора по света. Тази наша позиция трябва да бъде припомнена, за да стане ясно – ние не сме срещу турците, арменците, ромите, руснаците, гърците и другите етноси, които с българския народ са съставна част от нашата нация. Ние сме срещу етнизирането на българската действителност, която се изроди в алчна политиканщина от страна на буржоазните политически партии.
Борбата за власт заслепява привържениците на пазарната икономика и капитализма. Техните представители от БСП, ГЕРБ, АТАКА и ДПС не осъзнават, че въжето, по което ходят, е пред скъсване.
Българският народ няма да приема олигархията и монополите да определят съдбата му.
Призоваваме всички български граждани, без разлика от техния произход и верска принадлежност, да застанат срещу унищожаването на българската държавност.
Пеевски трябва да си подаде оставката, а Станишев, Местан, Сидеров и Борисов – да напуснат Народното събрание.
На алчния капитализъм и неговите политически изчадия ние противопоставяме народното единство и надеждата за един бъдещ справедлив свят, който се крепи върху най-добрите постижения на миналото и се развива към свободен живот без експлоатация и империалистически подлоги.
На продажниците, на предателите на Родината ни, бъдещата държава на българската реална демокрация, избрала пътя на автентичната революционна социалистическа власт, обещава само едно – СЪД, СЪД, СЪД

Съюз на комунистите в България
Комунистическо движение „Че Гевара“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,454 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: