Вие четете...
Новини, International

Секретарят на гръцките комунисти Димитрис Куцубас: „Защитаваме собствеността на всички гърци“

koutsoumpas ertИзявление на генералния секретар на ЦК на ККЕ Димитри Куцубас по време на посещението му в спряната гръцка ERT: 
„Ние дойдохме тук, за да изразим нашата пълна солидарност с работниците от ERT. Работещите в обществената радио и телевизия не са сами…
Бихме искали да осъдим, за пореден път, този несправедлив закон с неподходящо съдържание, тази правителствена политика, която води до затваряне на ERT, оставяйки улицата хиляди работници, опитни, квалифицирани, които могат да допринесат за развитието на радиото и на националната телевизия…
Искам да ви кажа, че комунистическата парламентарна група е внесла предложение в Парламента тази сутрин, с молба законът да бъде отменен и да не влиза в сила. Ние вярваме, че борбата с натиск от страна на народа може да бъде успешна. Необходимо е натискът да бъде е максимален.
ERT не е някакво частно дружество, тя е за общото благо, тя принадлежи на гръцкия народ и, като такава, народът трябва да реши съдбата й.
Този случай не е само ваш, ние сме с вас, ние вярваме, че всички съюзи, асоциации, народното и работническо движение, всички наши членове и младежта трябва да бъдат мобилизирани, да организират демонстрациия, стачки, да са тук, навсякъде, да направят възможна подкрепата за обществената радио и телевизия да се види в Атина и във всички градове.“
TV 902, която е свързана с Комунистическата партия на Гърция, предостави радиочестотния си цифров ефир за емисиите на ERT.
Частната система за ефирно разпръскване DIGEA саботира излъчванията на ERT и намали сигнала на TV 902, за да попречи на реализирането на предавания на живо.
С това действие отново се показа, че частните монополи диктуват политиката на правителството в услуга на частния бизнес и интереси. Р
Всички работниците трябва да осъдят тези мерки, в подкрепа на работниците от ERT трябва да се вдигне целият гръцки народ, трудещите се и народното движение.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: