Вие четете...
Новини

Зет на Муравей Радев стана областен управител на Пловдив. Организацията на СКБ в Пловдив вижда опасност от етническо противопоставяне в града

32503В битката за областен управител на Пловдив спечели ДПС.
Днес правителството одобри на този пост небезизвестният бинесмен Венцислав Каймаканов.
Според източници винтернет, „градският олигарх с бизнес в печатните услуги е роден в село Цалапица. На предишните кметски избори той имаше най -скъпата рекламна кампания, защото беше директор на полудържавната печатница „Юрий Гагарин“ и използваше почти безплатно услугите й за плакати и листовки. Впоследствие се оказа че кампанията му за кмет е била с цел източване на това държавно предприятие и създаването в родното му село на лична печатница, която пое всички поръчки от държавната. Венцислав Каймаканов проби като бизнесмен, след като се ожени за племенницата на костовия финансов министър Муравей Радев, сочен за приватизатор на най-апетитните парчета в Пловдив и богаташът в сянка на града.
Каймаканов е заподозрян в участие в различни схеми и политически и икономически обръчи, един от които на бившият министър Джевдет Чакъров. Говори се и за заем между двамата в размер на 100 хиляди евро, който сегашният кандидат дал на Чакъров и участието им в различни далавери. Пловдивчани открито заявяват, че не желаят областен управител с подобна богата биография и настояват мястото да бъде дадено на човек, който не е забъркан с бившите във властта и ще работи честно за града и областта“.
По рано през деня пловдивската организация на Съюза на комунистите в България излезе с обръщение, което бе разпространено до медиите. В него се казва:
„Пловдивската организация на Съюза накомунистите в България изразява сериозната си загриженост от опитите да бъде наложен областен управител на Област Пловдив от средите на ДПС.
Смятаме, че това е акт, който цели да създаде етническо напрежение във втория по големина град на България.
Неуместно е дори да се допуска такъв вариант, който би изправил един срещу друг представители на различните етнически общности в града. Би било абсолютна недалновидност от страна на правителството избирането и изкуственото налагане на политици от една партия с откровен етнически характер.
Пловдив е столицата на Съединението, но поведението на нашите доморасли политикани ни тласка като общество по пътя на Разединението.
Не можем да стоим безучастни към подобни тънки сметки, които трябва да облагодетелстват политическите елити на различни олигархични структури, поставяйки ги на опашка пред държавната хазна..
Призоваваме правителството на БСП, ДПС и АТАКА да отчете реалностите в Пловдив и да не допусне да се хлъзне в опасна посока.
Настояваме всякакви претенции към този важен държавен пост от страна на ДПС да бъдат оттеглени.
Призоваваме всички пловдивчани да не допуснат да бъдат въвлечени в нова спирала на етническата омраза.
Да – на етническата толерантност!
Не – на етническата политиканщина!“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: