Вие четете...
International

Предчувствие за гражданска война в Турция

Anna-Ajdy-nЕрдоган продължава да упорства. Виждайки, че започва да губи, той започна да използва други средства – изпраща на митингите провокатори, за да предизвикат безредици, да провокират хората, да нападат момичетата, особено „закритите“, за да обвини по-късно за тези нападения демонстрантите.
Вчера той проведе митинг на своите привърженици, които бяха превозени до мястото на митинга с градски автобуси, все едно че тези автобуси са негова собственост. Разбира се, всичко това не става без помощта на кмета на Анкара Мелих Гокчек. Накратко за него – когато аз се питам кой от тях двамата е по-лош, той или Тайип, не мога да преценя.
На митинга Тайип продължи нагло да лъже и да разпалва вражда и разкол между протестиращия народ и своето стадо. Той обвини протестиращите за смъртта на полицая, паднал от моста, и каза: „Те (т.е. ние!) ще платят за смъртта на моя полицай“, макар че беше доказано от видеозаписа, че полицаят сам е паднал от умора, просто е загубил равновесие.
IMmAvu9k9k8Даже не се стесняваше да твърди, че в джамията, където са приемани ранените в нощта на най-жестоките стълкновения в Истанбул, „се е пила бира и са се занимавали с групов секс“!!! Имамът на тази джамия по-късно даде интервю, в което опроверга всяка дума на Ердоган.
Друг негов аргумент беше видеозапис, на който група хора изгарят турския флаг, без да спомене, че този запис е правен преди две години и на него са бойци от кордската партия.
Ердоган също така каза: „Народът, който псува своя премиер – не е моят народ“.
Той разбра, че в големите градове няма да му е лесно, и реши да се облегне на подкрепата на провинцията, където преобладават консерваторите (това са основно селските райони, откъдето докарват и полицаите за борба с демонстрантите – бел. ред.). Така например, в Адана вече два дни се водят сблъсъци между протестиращите срещу Ердоган и неговите привърженици, въоръжени с палки и камъни, и полицията не ги докосва, а полива с водомети и разгонва именно демонстрантите. Както се разбра, нашият хитрец настройва и сунитите срещу алевитите…
Работата отива към гражданска война.
Анна Айдън

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,295 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: