Вие четете...
История, Новини, International

Заявление на Съюза на комунистите в България за солидарност с турския народ

boyun-egme_18544Съюзът на комунистите в България осъжда жестоките репресии и диктаторските мерки от страна на турската държава срещу масовото народно движение, което въстана в Турция. Убийството на най-малко двама души, хилядите ранени и арестувани граждани са следствие на самозабравилата се агресивна политика на премиера Ердоган и неговата управляваща партия.
Ние сме солидарни с целия протестиращ турски народ и с Турската комунистическа партия, членовете на която участват активно с целия си потенциал още от първите дни на народни протести. Заклеймяваме нападението над централата на Турската комунистическа партия и над културния център „Назъм Хикмет“. Присъединяваме се към искането на нашите турски другари и заедно с тях заставаме срещу диктатурата в Турция с призива „Boyun eğme“!
ProtestУправляващата Партия на справедливостта и развитието предизвика небивали по своя мащаб народни протести, налагайки откровена реакционна политика, която е израз на войнствен капитализъм и нео-ислямизъм. Контролът върху целия живот в Турция доведе до жестоки прояви на експлоатация, милитаризъм и агресивен монополизъм. Мечтата на Ердоган за възраждане на турския империализъм в региона на Средиземноморието, Европа, Азия и Африка пронизва цялата политика на турския управляващ елит. В осъществяването на тази мечта основна поддържаща роля играят САЩ, ЕС, НАТО, МВФ и Световната банка.

Съюзът на комунистите в България подкрепя справедливата борба на целия турски народ за равенство и свобода и осъжда репресивните мерки на полицията и държавните институции спрямо всички протестиращи. Осъждаме опитите на турската държава да разцепи народното движение като легитимира едни негови части за сметка на други.
В това напрегнато време изразяваме пълната си подкрепа за действията на Турската комунистическа партия и нейните членове и привърженици.
389698_305868012881500_699991873_nВсички комунисти заявяваме: няма да се примирим с полицейското насилие и произвол, с нарушаването на човешките права – без значение дали това се случва в Турция, в България или някъде другаде по света. Единственият начин за съпротива е ежедневна борба за правата, равенството и свободата на всеки човек и на цялото общество.
В тази борба, ако сме солидарни помежду си, ще победим ние, а не онези, които ни потискат и ограбват.
Не на политическите репресии!
Не на капиталистическото робство!
Властта ще преклони глава пред нашата сила и единство!
Социализмът е алтернативата за един по-добър живот, за един Нов свят!

Съюз на комунистите в България
Комунистическо движение „Че Гевара“

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,296 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: