Вие четете...
International

KKE изрази солидарност с борбата на турските комунисти и турския народ

athhna_6Комунистическата партия на Гърция (ККЕ) и Комунистическата младеж на Гърция (KNE) изразиха своята солидарност с борбата на турския Народ и проведоха голям митинг в Атина, на който осъдиха тероризма на диктатурата в Турция. 
Над 5 000 човека шестваха по улиците на града до сградата на турското посолство.
Денят съвпадна с отбелязването на 50-тата годишнина от смъртта на турския поет-комунист Назъм Хикмет. Бяха четени стихотворения на големият пролетарски творец.
„Този митинг изразява нашия глас и нашата солидарност с борещите се хора на Турция“, каза Христос Кацотис, представител на ЦК на ККЕ.
„Отправна точка на тези действия в Турция, независимо от високата цена на капиталистическия растеж, са големите класови противоречия в обществото . Високите темпове на капиталистически растеж, отнемат на работниците бъдещето им и водят до безработица, бедност и мизерия в трудовата реалност на Турция.“
„Ние осъждаме нападението над офисите на Комунистическата партия на Турция от страна на полицията“ и „Озразяваме своята солидарност с борбата на народа на Турция“, „солидарност с Турската комунистическа партия“
Boyun EgmeЛозунгите гласяха: „Обединени гръцките и турските работници няма да превият врат пред капитализма“ (препратка към призива Boyun eğme (Превий врат; Склони глава; подчини се) – основният призив на комунистите в Турция към Ердоган и неговата партия по време на протестите), „Капитализмът няма да мине – на солидарност с народа на Турция“, „Да живее братството между народите, Не на наионалистическата омраза“!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,454 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: