Вие четете...
Новини, International

ОБРЪЩЕНИЕ от Турската комунистическа партия към народа по повод терорa в Истанбул

image_3Няколкодневният протест на Таксим от 31 май, петък, се превърна в Народно движение. Протестира се рещу правителството на Партията на справедливостта и развитието (на турски: Adalet ve Kalkınma Partisi – „AK Parti“). Стотици хиляди хора, главно в Истанбул, но и в цялата страна, са на улицата.
Никой не трябва да си въобразява, от тези протести не трябва да се вадят други изводи, не трябва да се правят дребни сметки и да не се използва за някакво шоу. Вчерашното историческо движение е 11-годишният гняв на народа към властта на Партията на справедливостта и развитието. Хората, които споделиха този гняв, въреки че бяха с различни политически убеждения, застанаха заедно срещу политическата власт.
taksimtkpЗа съжаление, както им се иска на някои, това не е „Турската пролет“. Протестът на Народа е антиимпериалистически, има просветителен характер и затова няма нищо общо с арабските народни протести.
Движението, въпреки безмерната агресивност на полицията, без да има водеща сила не допусна провокации. Вчера сутринта от много райони на Истанбул хиляди хора се присъединиха към движението, без страх вървяха километри и не допуснаха нито един случай, който да ги опетни. Единственото нещо, което опетнява Турция, това е днешното й политическо правителство.
От вчерашния държавен терор има хиляди наранени, стотици хора са арестувани. Въпреки това, решителността на народа не се намали. Протестите вече са и извън парка Гези и за това е виновно правителството на Ердоган. То си позволяваше да се заиграва с народа, дори да се подиграва с него, но сега е изправено пред лошата истина за самото себе си – хората вече не се страхуват и искат да се отърват от това правителство.
Днес, водена от борбата срещу незаконния противонароден проект и с цел по-добра координация, Турската комунистическа партия призовава всички свои членове и другари да отидат в Таксим.
По този повод пожелаваме оздравяване в най-късо време на всички ранени от политическия терор – граждани, партийни членове и другари.
Между ранените има десетки журналисти, но медиите не виждат нито тях, нито протестите, изопачават и омаловажават. Уж „големите“ медии още веднъж показаха колко са малки.
Да подкрепим истинските народни източници на новини и да бойкотираме скритите или явни медии на правителството.
НАРОДЪТ ВЕЧЕ Е СТАНАЛ НА КРАКА,
КРАЯТ НА ТОВА ЖЕСТОКО ПРАВИТЕЛСТВО Е БЛИЗЪК
РАМО ДО РАМО СРЕЩУ ФАШИЗМА
ДОЛУ ДИКТАТУРАТА НА ПАРТИЯТА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И РАЗВИТИЕТО

01.06.2013 Г.
ЦК на Турската комунистическа партия

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: