Вие четете...
Новини

Ролята на АТАКА е написана от десните партии БСП, ДПС и ГЕРБ

volen_siderov-1Ние, българските комунисти, с особено внимание следим поведението на политическите сили спрямо неофашистките изблици на АТАКА. В нашата работа многократно сме се сблъсквали с дейността на тази откровена нацистка организация, която съвсем легално и безотговорно, подкрепяна мълчаливо от ръководствата на БСП, ДПС и ГЕРБ в последните години, напада чужденците, хората с различен от българския етнически произход, които живеят и работят в България. Расисткото и ксенофобско насилие на тази крайнодясна организация е изтъкано с една-единствена цел – да посее вражда между народите, наемните работници и младежта, за да не успеят хората да осъзнаят кой е истинският виновник за техните проблеми.
Вие трябва да знаете, че всеки път, когато представители на национал-социалистическата партия АТАКА нападат различните от тях хора, те дават повод на други групи фашистващи елементи в Европа да надигат глава и да се разправят с нашите, с българските емигранти по света. Можем ли да осъждаме случаите на расизъм и ксенофобия, насочени към българи в Европа или някъде другаде от страна на чужди неонацистки формации, когато в България сме разрешили на една подобна организация да деребейства в Народното събрание и в градовете и селата ни.
Наши сънародници ежедневно се трудят в заводите, фабриките и фирмите по целия свят, за да обезпечат своето преживяване. От ранни зори до късна вечер те работят като чистачи и строители или някаква друга работа. Тези хора знаят, че тяхното съществуване не е следствие на факта, че имат друг цвят на кожата, че са с различен етнически произход, че са с друга религия или че са родени в друга страна.
Национал-социалистическата АТАКА и нейните сестрински организации в Европа и по света лъжат и нападат, за да държат хората в страх, за да притискат българите по цял свят, за да не се обърне справедливият гняв на работниците срещу политиката на капитала и неговите правителства, които са осъдили трудещите се и младежта на България, на Европа, на света на мизерия и нищета.
Ние, комунистите, отричаме и отхвърляме дейността на хитлеристката АТАКА и на нейните съратници от БСП, ДПС и ГЕРБ в България!
Днес пред очите ни се реализира организиран план, който трябва да представи АТАКА – една представителка на системата на капитала с открита нацистка идеология – като партия с антисистемен вид.
АТАКА говори като социална организация. Тя се бори за правата на хората. Но под хора тя разбира само българите. АТАКА обещава благоденствие, но само за българите. АТАКА обещава национализиране на монополите – но само ако са чужди, небългарски монополи. АТАКА нанася удар след удар срещу небългарските етноси, в които удари участва и самия председател на АТАКА и неговите депутати. АТАКА подпомага нуждаещите се, но само ако са българи. АТАКА се среща с предприемачите и ги агитира да наемат на работа българи, но не и имигранти, цигани или турци.
Буржоазните средства за масова информация разпространяват и възпроизвеждат изблиците на АТАКА-джиите, за да „информират“ за същността на АТАКА. Те съзнателно представят АТАКА в качеството на структура, която е някаква алтернатива на буржоазната държава. Представят я в качеството й на някаква „лява“ по своята същност партия. В качеството на някаква сила, способна да използва и насилие, за да реши проблемите на бедните работници, на хората. Но тази организация никога не се е обявила срещу капиталистическата система и срещу едрите бизнесмени, които създават и подхранват всички проблми в държавата. Напротив, те ги подкрепят, доколкото „българският бизнес“ преживява трудности по време на кризата. АТАКА е поставена в ролята на някакъв посредник, който може да помогне на българите, ако те гласуват за нея, но не и да ги накарат да се борят реално срещу пазарната система на едрия бизнес и монополите; не и да ги насочат срещу основата на проблеми.
АТАКА се опитва да демонстрира своята борба срещу системата. Но против каква система се бори тя? АТАКА говори непрестанно „против турците“, „против чуждия бизнес и монополи“, „против корумпираните политици“, „против лъжепатриотите“. Тези позиции срещу „политиците-предатели, разпродаващи България“ звучаха сред протестиращите по площадите. Буржоазните медии подкрепяха „протестното движение“, доколкото такава подкрепа можеше да послужи за „изпускане на парата и на напрежението“. Така самите медии и заинтересованите партии на статуквото създадоха политическата почва, за да може АТАКА да посее празни лозунги на негодувание без да се обяви срещу експлоатацията на народа от бизнеса и монополите.
Реакцията срещу АТАКА не е само от страна на нас, комунистите. Разполагаме с редица примери, показващи, че наемните работници могат да разобличат мръсната роля на представителите на АТАКА в качеството им на подставени лица на едрите работодатели. Трудещите се могат да ги изолират и да се справят с тях. Но нека не се заблуждаваме – партиите на статуквото имат нужда от АТАКА, за да сочат с пръст колко са лоши крайностите в политиката. Това е една двулична позиция, която, „негодувайки“ срещу национал-социалистите в Народното събрание на България, няма нищо против да влиза в съглашение със същите национал-социалисти. Партиите на статуквото „заклеймяват“ насилието, което може да дойде от всяка страна, приравнявайки фашистите към комунистите; Те поставяе на едно ниво неонацисткото насилие и логичната борба за интересите на наемните работници.
Статуквото не може да се справи с тази фашистка дясна партия, защото то е виновно за легитимирането на АТАКА. Нека БСП, ДПС и ГЕРБ не проливат в бъдеще крокодилски сълзи за ситуацията, която създадоха.
Работническото движение трябва да разбие тази партия. Трябва да разбие цялото статукво.
Наемните работници имат една цел – действителна промяна на системата. И по пътя към тази цел трудещите се нямат нужда от партии като АТАКА, БСП, ДПС и ГЕРБ. Не можем да допуснем силите на хората да бъдат разбити по какъвто и да е признак, а най-малкото по етнически.
Национал-социалистите трябва да бъдат непрекъснато разобличавани и да не им се позволява да държат българските работници в оковите на оцеляването заради интересите на българските бизнесмени и монополи.
Бизнесът и монополите нямат родина.
Бизнесът и монополите нямат цвят.
Бизнесът и монополите нямат национална или етническа принадлежност.
Те имат само интереси!
Необходима е борба с АТАКА с всякакви политически средства, за да не се позволи тя да излее своята отрова в редиците на наемните работници, сред Народа.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

май 2013
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: