Вие четете...
Новини

България е в рецесия – спасението е в мащабно одържавяване на концентрирания капитал и монополите

15_339Рецесията в България е факт. В рамките на последната година непрекъснато спада производството на стоки и услуги в базовите отрасли на икономиката.
Рецесията вече не е предчувствие, не е и прогноза. Тя е реалност. Вече живеем в непредсказуем стадий на развитие на обществото и икономиката.
Икономическата крива се тегли надолу от селското стопанство, строителството, транспорта, енергетиката. За ръст можем да говорим, но единствено с обратен знак, доколкото сривът в икономиката може да бъде описан с термина ‘ръст’.
Властта търси и ще продължи да търси слама, която да постели под падащата икономика.
За всеобщ потрес, банковата система няма никакво намерение да сваля процентите по кредитите и да ограничават собствената си печалба.
На дневен ред е въпросът за сваляне на цените на естествените монополи, както и облекчаване на процеса за подпомагане на дейността на самонаетите и дребния бизнес. Но това може да стане факт единствено чрез ограничаване на апетита на средния и едрия бизнес, на монополите. Такова ограничаване на апетита преминава през една драстична мяркa, която е показала, че работи, създава и акумулира обществени блага. Тази мярка е одържавяването на концентрирания капитал и на монополите в страната.
Всичко останали предложения ще бъдат някакви полумерки, които нито ще подобрят инвестиционния климат, нито ще променят обществените нагласи, нито ще повишат доходите на наемните работници в България.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

май 2013
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: