Вие четете...
История, Новини, International

Честит 9-ти май! Бъдещето не принадлежи на фашизма и на капитализма! Бъдещето е на социализма и комунизма!

Meliton-Kantaria--a-Red-Army-soldier-and-an-ethnic-Georgian--raising-a-Soviet-flag-over-the-Reichstag-in-Berlin.-30.04-416.1945.siДнес ние отбелязваме 68-ата годишнина от Победата над фашизма – една от най-жестоките и зверски форми на господството на монополите в капиталистическата система, чиято дълбока криза докара човечеството до най-страшната катастрофа в историята – Втората световна война, донасяйки смърт и разрушение в много страни.
Комунистите от самото начало на войната стояха на предните позиции в цяла Европа, мобилизираха и организираха наемните работници и народите за величествена съпротива. Антифашистката борба беше ознаменувана с твърдите и решителни действия на милиони комунисти, които отдадоха своя живот в тази борба.
Решаващо значение за победата над германско-фашистките пълчища имаше героичният принос на Съюза на съветските социалистически републики, неговата Червена армия, съветският народ, заплатил за победата над нацизма и фашизма огромна цена. Над 27 милиона съветски граждани напоиха с кръвта си полята на Европа, за да ни освободят.
България участва със свои войскови части в окончателния разгром на хитлеристка Германия през есента на 1944 г. и пролетта на 1945 г. Благодарение на това тя избягва надвисналата над нея опасност от нова национална катастрофа. Жертвите, които дава страната ни, са повече от 32 000 души.
Именно с победата през 1945-та година за много народи от Европа и света започна отхвърлянето на експлоатацията, потисничеството и колониализма. Засилването на работническото движение в следвоенните години доведе до крупни социални и политически достижения, до съществена модернизация в страните от Източна Европа
Днес, в периода на безумна капиталистическа криза, за която плащат милиони наемни работници и техните семейства, в периода на засилващи се противоречия между империалистическите държави, човечеството отново е заплашено от надпревара във въоръжаването, от засилване на агресивните военни съюзи, от тоталитаризъм и ожесточаване на експлоатацията.
Ние призоваваме своите другари да отбележат тържествено 68-ата годишнина от Победата над фашизма и национал-социализма. Смятаме, че това е особено важно днес, когато борбата за мир задължително минава през решителна съпротива срещу фалшификацията на историята и зверския антикомунизъм. Антикомунизмът, както показва и миналото, и настоящето, винаги е насочен срещу демокрацията. Но, опитвайки се да поставят на една плоскост фашизма и комунизма и да принизят решаващата роля на комунистите за освобождението на народите от фашисткия ярем, антикомунистите се опитват да осъдят, да поставят извън закона не само комунистите, но и всички демократични сили, опълчващи се срещу капиталистическото робство и експлоатация.
За нас, комунистите, празнуването на 68-ата годишнина от Победата е поредното доказателство за нашата дълбока убеденост в правотата на идеала за освобождение, още едно доказателство за нашата решимост да се борим с тъмните сили, в които се корени целия ужас на фашизма. В тези майски дни ние имаме възможността отново да потвърдим нашата непоколебима увереност в това, че бъдещето не е за онези, които мачкат и ограбват хората, а за народите, които са се посветили на идеята за освобождение на човечеството от оковите на експлоатацията на човек от човека.
Бъдещето не принадлежи на фашизма и на капитализма!
Бъдещето е на силите, които ще превърнат Народите в единствения собственик на благата, на настоящето и бъдещето.
Бъдещето е на социализма/комунизма!

Честит 9-ти май!
Честита Победа!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,711 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

май 2013
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: