Вие четете...
Новини

Имаме за какво да живеем и да се борим – за патриотизъм и социализъм!

UCB 3Ние живеем в сложен и стремително променящ се свят. Глобализацията по американски приведе в действие процеси, насочени срещу основополагащите ценности на човешката цивилизация. Мишена на глобалистите станаха и най-крупните достижения на българската Народна република. На мястото на ценности, насочени към утвърждаване на истината и справедливостта, се появи култ към печалбарството, егоизма и потреблението. Разложението на човешкия морал се превърна в начин за трупане на печалби.
За 23 години управление на БСП, СДС, НДСВ, ДПС и ГЕРБ страната ни загуби 2 000 000 човека. Ударите, нанесени от държавата над българския народ, разклати устоите на обществото, унищожавайки ценностите му.
Смесвайки космополитизма и „общочовешките ценности“ в либерално-пазарна опаковка, буржоазните медии започнаха яростна кампания за очерняне на социалистическите години на български възход. От умовете и сърцата на българите, на българската младеж, се опитват да бъдат изтръгнати вярата в Истината, Доброто и Справедливостта, в крайната победа на доброто над злото. Всички тези ценности пречат на либералната концепция за „относителността на доброто и злото“. Лишен от нравствени ориентири, оглупелият от буржоазна пропаганда съвременен човек губи способността си за борба за възраждане на общонародното достойнство на България, губи битката с новите „господари“ на живота.
Реалностите на 21-ви век потвърждават истината: прогресивните стремежи на едрата буржоазия, на едрия бизнес и монополите останаха в далечното минало. Патриотизмът и демокрацията, свободата и справедливостта, независимостта и равноправието – всичко това са останали ценности единствено за работещите българи, за наемните работници, за народните маси. Все повече хора разбират, че на капитала му пречат всякакви морални устои. Това се разбира и от привържениците на социализма/комунизма, и от привържениците на патриотизма, и от хората, открили себе си в доктрините на християнството, мюсюлманството или будизма. Създават се условия за обединяване на усилията на хора с различен мироглед. Противопоставяйки се на опитите на капитала да разбият трудещите се в България по етнически, религиозен признак, по линията вярващи-атеисти, антикомунисти-комунисти, народнопатриотичните комунистически сили са призвани да обединят масите в борбата за техните социално-класови и общонародни интереси.
Съюзът на комунистите в България прави всичко възможно, за да обедини традиционните български морални ценности с общочовешките идеи на социализма/комунизма.
Ние смятаме, че ако народно-патриотичните сили на България, обединени зад СКБ, дойдат един ден на власт ще трябва да променят радикално политиката на държавата в сферата на образованието, науката и културата. В морално здраво общество е невъзможно да бъдат допускани каквито и да е подигравки с миналото на народа ни. Задълбоченото изучаване на българския език, литература и история ще дадат на децата и младежите стабилно хуманитарно образование, стъпило върху най-добрите традиции на българската научна школа. Предстои ни да възстановим социалистическата възпитателна система, развиваща се на основата на патриотизма, солидарността и дружбата между народите.
Все още има с какво да се гордеем и какво да защитаваме!
Имаме за какво да живеем и да се борим!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

май 2013
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: