Вие четете...
Новини, International

Поздравителен адрес от Комунистическата партия на Гърция до СКБ

COMMUNIST PARTY OF GREECEДнес Съюзът на комунистите в България получи поздравителен адрес от Комунистическата партия на Гърция, с който нашите гръцки другари поздравяват всички трудови българи с предстоящия Първи май и пожелават успех на СКБ в предстоящите избори (нашата партия е с номер 45 в интегралната бюлетина).
В Поздравителният адрес се казва:
До: Съюза на Комунистите в България
Скъпи другари,
Приемете нашите най-сърдечни поздрави по повод на бойния празник на работниците, Първи Май!
Трудещите се в България познават от първа ръка, че социализмът, въпреки трудностите с които се сблъска, успя да реши фундаменталните въпроси и нужди на народа, осигурявайки правото му на труд, на безплатно образование и здравеопазване, на жилище, на културна и спортна дейност за всички хора.
Реставрацията на капитализма представлява в исторически аспект отстъпление, което отвори пътя на масовата безработица, на бедноста, на мизерията и страданията за народните слоеве, на комерсиализацията на всичките им нужди, каквито са електроенергията, отоплението и всички други социални потребности на трудещите се.
На изборите Българският Народ има възможноста да изрази свойто негодувание, противопоставянето си на антинародната политика на правителствата и на експлоатацията, която се упражнява върху него. Да гласува срещу тези политически сили, които слугуват на итересите на капитала.
Самостоятелното участие на Съюза на Комунистите в България на парламентарните избори може да покаже пътя за изход в интерес на трудещите се, да даде сила на хората, които се борят за правата на трудещите се и за народните интереси, за съответното политическо решение и изход.
Пожелаваме Ви много успехи и сила във Вашата трудна задача, както в класовата борба, така и на предстоящите паламентарни избори.
Да живее трудовият Първи Май!
Пролетарии от цял свят, съединявайте се!

Отдел Международни Връзки
на ЦК на Комунистическата Партия на Гърция
Атина,
25 Април 2013 г.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,602 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2013
П В С Ч П С Н
« Март   Май »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: