Вие четете...
Новини

СОЦИАЛИСТИ И КОМУНИСТИ ЩЕ ГЛАСУВАТ С №45 – ЗА СЪЮЗА НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Greek Communist Party protest in Athens, Greece - 20 Mar 2012Съюзът на комунистите в България продължава да получава подкрепа от структури на леви организации в страната.

През последните дни кампанията на Съюза на комунистите в България, който е с номер 45 в листата за избор на представители в Народното събрание, получава разбираема поддръжка от страна на редица леви организации в Родината ни. Освен официалната подкрепа от страна на Партията на българските комунисти, чиито представители са в листите на София, Пазарджик и Стара Загора, Съюзът на комунистите получава такава и от Българската работническо-селска партия, както и от членове на БКП и БРП(к).
Интересен факт е случващото се, че структури на БСП, на КПБ, на „Нова зора“ и др. от Старозагорска, Варненска, Бургаска, Плевенска, Пазарджишка, Видинска, Врачанска, Ловешка, Сливенска и др. области обявяват съпричастност, подкрепа и желание да гласуват с номер 45 на изборите.

Левите сили в България наистина се обединяват, но около категоричната, принципна и боева позиция на Съюза на комунистите. Тази позиция поставя всички парламентарно представени партии (БСП, ГЕРБ, СДС, ДСБ, АТАКА, РЗС, ДПС) от другата страна на барикадата. За Съюза на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ тези партии са част и политическо лице на статуквото, на монополите, на олигархията. Никое движение, отстояващо борбата за социализъм и комунизъм, не може да бъде в една „каруца“ с такива организации. Съществена особеност на гореизброените капиталистически партии е ясната им позиция по въпросите, свързани с членството в НАТО, ЕС и останалите имперски образувания. Тези партии са обособена част от защитата на интересите на капитала. Те отстояват тезата за безалтернативността на пазарната икономика.
Подобна позиция днес е особено отличима и полезна за всички социалисти и комунисти, защото тя прокарва ясна разделителна линия между интересите на наемните работници и интересите на корпорциите и едрите работодатели.

Ние сме за друга България, друга Европа, друг Свят, в който социализмът може да бъде доказалата се икономическа алтернатива на мизерията и пазарната икономика.

Реално обединените леви сили, обединените български граждани, заставащи до Съюза на комунистите в България, са единственият фактор, който продължава да отстоява българската социалистическа и комунистическа идея.

СЪЮЗЪТ НА КОМУНИСТИТЕ Е С №45!
Накажи олигархията и клептокрацията!
Накажи статуквото!
Накажи мафията!
Накажи парламентарните марионетки!
Гласувай за Социализъм на XXI век!
Твоят Номер е 45!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2013
П В С Ч П С Н
« Март   Май »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: