Вие четете...
Новини

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА СЪЮЗА НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ! ДОВЕРЕТЕ СЕ НА РАДИКАЛНАТА ЛЕВИЦА!

Communist copyРаботниците, бедните служители, бедните специалисти и селяните, безработните, самонаетите, младежите, могат и са длъжни да гласуват на предстоящите парламентарни избори, опирайки се на своя класов критерий и политически инстинкт.
Членството на България в Европейския съюз на практика ни убеди, че ЕС е изгоден единствено за монополите и е вреден за Народа.
През последните 23 години в България бяха изпробвани и либерални, и социалдемократически партии, коалиционни правителства, съставени от монархисти, от етнически партии, от „леви“ капиталисти. Благодарение на тях България беше ограбена и разрушена, мизерията стана ежедневие, индустрията изпадна в колапс.
Парламентарните партии унищожиха всякакви социални привилегии, които комунистите успяха да създадат до 1989 година. Капиталистическата реставрация превърна мнозинството български граждани в бедни оцеляващи, а едно избрано малцинство – в крупни олигарси.
За тези негодници най-големия страх си остава връщането на комунистическата идея на реалната политическа сцена. Тези крадци са се прегърнали (от БСП до АТАКА), вплели са сили и капитали в опита да не позволят Народа да възвърне собствеността си и да им поиска сметка за престъпленията.
Единствено мощно радикално движение на хората на наемния труд, обединено зад прогресивните идеи на истинския социализъм, е способно да промени реалността в България.
Ние се обръщаме към всички хора, чиито интереси не съвпадат с интересите на монополите. Опитайте се да намерите отново надеждата, като подкрепите Съюза на комунистите в България на предстоящите избори. Силен Съюз на комунистите в България означава силен Народ. Съюзът на комунистите в България предвиждаше и предупреждаваше за всички опасности, които пазарната икономика (капитализма) и ЕС ще донесат на страната.
Ние никога няма да бъдем участници в каквито и да било игрички, които ощетяват хората и убиват надеждите на Народа за един друг свят. Сблъсъкът с монополите и олигархията и тяхното премахване е единственото правилно решение пред България.
Съюзът на комунистите в България отхвърля всякакви мерки, които облагодетелстват бизнеса и предприемачите за сметка на обикновените наемни работници и безработните.
Ние разполагаме с готови идеи и имаме непосредствени цели днес и можем да ги осъществим веднага. Решения за безработицата и правото на труд, за социалната политика на държавата, за осигуряването на българите, за кредитната задлъжнялост на домакинствата, за колективните трудови договори, за бедните специалисти, за занаятчиите, за търговците, за дребните производители в селското стопанство, за здравеопазването, за превантивната медицина, за решаване на проблемите в здравеопазването и образованието като цяло, за учениците, за студентите, за професионалната квалификация, за всичко. По много от тези въпроси имаме разработени законопроекти, но, на първо място, ние издигаме тези искания в борбата, в движението. Затова ние апелираме да ни дадете вашата сила, за да стане нашата борба резултатна.
Огледайте се! Не съществуват ли противници и експлоататори на Народа, не съществуват ли капиталисти-работодатели, монополи, банки, едри предприемачи и търговци, посредници, вериги магазини, не съществуват ли едри вносители и износители?
Кое правителство, от всички предлагани, от партиите на статуквото, от БСП до ГЕРБ, ще застави монополите във всички отрасли да ликвидират трудовата си политика, мизерните заплати, частните договори, подписвани от заплашени от безработицата работници и служители? Кой ще принуди бизнеса да повиши заплатите, осигуровките, да даде безплатно образование и здравеопазване за хората, да изгради нови болници и да възстанови затворените лечебни заведения? Как ще се гарантира на дребните търговци, на самонаетите, на бедните селски стопани отърваването от скъоструващата електроенергия, от скъпоструващите средства за производство и материали, как ще се гарантират пазарите на продукцията им, стабилния доход и ниските цени за потребителите?
Ние задаваме този въпрос на всички партии, които претендират за власт днес. Ще ликвидирате ли последствията от криминалната приватизация, ще върнете ли собствеността на българския Народ, след като сте обикновени безгръбначни слуги на ЕС?
Всички вие, започвайки от ГЕРБ, БСП, АТАКА и т.н., обещавате социална политика, но как ще я реализирате без държавно финансиране на осигурителните фондове, след като капиталистите-работодатели искат намаляване на доходите до пълно ликвидиране на правата на работниците?
Как ще се преборите с апетитите на производителите на Зелена енергия и, изобщо, на енергийната мафия в България?
Силните монополи, империалистическите съюзи и капиталистическите държави са преплетени в кълбо от противоречия и интереси.
Ние искаме:
Народна власт в ръцете на наемните работници!
Възстановяване на народните богатства!
Излизане от ЕС и НАТО!
Съд за виновниците за кризата!
Достоен живот и работни възнаграждения!
Премахване на безработицата, платеното здравеопазване и платеното образование!
Реален Народен контрол отдолу до горе!

Тези, които не са съгласни с нашите тези, не спорят с факта, че ние, Съюзът на комунистите на България, сме опитна партия, която може да се бори във всякакви условия. Ние имаме голямо преимущество. Ние признаваме нашите недостатъци и слабости, ние можем и сме длъжни да станем по-добри и резултатни. Заедно с това ние имаме и ще съхраним за себе си едно незаменимо преимущество, безценно на всеки етап, и особено по време на криза, когато натискът срещу комунистическите идеи е по всички фронтове. Нас не могат да ни подчинят, не могат да ни подкупят, да ни излъжат и да ни уплашат.
Такъв силен Съюз на комунистите в България е необходим днес на народа, необходим е на България.

Съюзът на комунистите в България излиза на избори!
Ние ще се възправим, заедно с Народа! Ако ние бъдем силни, Народът ще бъде силен при настъплението, което се готви срещу него след изборите.
Никой, нито „десните“, нито „левите“, които се пързалят на лачени обувки в коридорите на ЕС, няма да се върне с пълни ръце за Народа. Но, за собствените си крадливи джобове, те ще бъдат много полезни.
Затова, за да мечтаем за кардинални промени и премахване на системата, което ще се случи в България и в другите европейски страни, ние трябва да направим крачка напред, а не да отстъпваме.
ЗАЕДНО!
КОГАТО ДЪРЖАВАТА Е НА КОЛЕНЕ, НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПРАВИ!

СЪЮЗ НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, ДВИЖЕНИЕ „ЧЕ ГЕВАРА“
(РАДИКАЛНАТА ЛЕВИЦА)

 

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2013
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: