Документи · Новини

ОСНОВИ ЗА СЪВМЕСТНА БОРБА – 9 част, Жени/Семейство

beautiful_communist_in_the_world_51Скъпи привърженици на Радикалната българска левица – Съюза на комунистите в България и Движение “Че Гевара”, в продължение на 11 дни ще предложим на Вашето внимание 11 основни сфери на инициативност, 11 основни сфери за съвместна борба на радикалната левица и безпартийните граждани срещу монополите и олигархията, които сме решени да реализираме, когато успеем да започнем ефективно да отстояваме интересите на обикновените българи в Народното събрание. Тези сфери са Правото на Труд, Социалното осигуряване, Данъчната политика и Държавния бюджет, Здравеопазването и Социалните права, Образованието, Прехраната, Природа и Социална инфраструктура, Културата/Спорта/Борбата срещу наркотиците, Жените и Семейството, Демократичните права и Свободи и, последната, Суверенните права на държавата.
Днес представяме на Вашето внимание деветата сфера на текущата политическа комунистическа инициативност.

Жени/Семейство

– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Отпуск при бременност и грижа за новороденото до 1 година след раждането.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Равни по продължителност отпуски за всички трудещи се от частния и държавния сектор.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Съответстващи права и преференции за самонаетите жени и жените на село, предоставяне на помощи от държавния бюджет за компенсация при загуба на доход вследствие на прекратяването на работа, както и за разходите за раждане.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Държавна и социална инфраструктура, предоставяна безплатно на семейства с деца, на възрастните хора и на инвалидите.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Развитие на социален народен туризъм, безплатен отдих за бедните народни слоеве, младежта и безработните.