Вие четете...
Документи, Новини

ОСНОВИ ЗА СЪВМЕСТНА БОРБА – 8 част, Култура/Спорт/ Борба срещу наркотиците

298x224xturkey-books-298x224.jpg.pagespeed.ic.ql0c5ns5cgСкъпи привърженици на Радикалната българска левица – Съюза на комунистите в България и Движение “Че Гевара”, в продължение на 11 дни ще предложим на Вашето внимание 11 основни сфери на инициативност, 11 основни сфери за съвместна борба на радикалната левица и безпартийните граждани срещу монополите и олигархията, които сме решени да реализираме, когато успеем да започнем ефективно да отстояваме интересите на обикновените българи в Народното събрание. Тези сфери са Правото на Труд, Социалното осигуряване, Данъчната политика и Държавния бюджет, Здравеопазването и Социалните права, Образованието, Прехраната, Природа и Социална инфраструктура, Културата/Спорта/Борбата срещу наркотиците, Жените и Семейството, Демократичните права и Свободи и, последната, Суверенните права на държавата.
Днес представяме на Вашето внимание осмата сфера на текущата политическа комунистическа инициативност.

Култура/Спорт/ Борба срещу наркотиците

– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Обезпечаване на образователни и материални предпоставки за безпрепятствен достъп на народа до изкуство и култура, за развитие на художествено и народно любителско творчество, което ще бъде силна противоотрова на пазарния еталон на монополната индустрия за култура и на монополите за развлечение.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Създаване на единен, изключително държавен механизъм за производство и разпределение на културен и художествен продукт, състоящ се от държавни структури, действащи на основата на програми, при обществен контрол, определящ ролята на дейците на изкуствата и държавното финансиране. Изкуството трябва да престане да бъде стока и обект на монополна експлоатация от управляващата класа. То трябва да бъде достояние и духовно оръжие на народа.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Безплатен достъп до музеите и археологическите паметници за народа. Те трябва да станат изключително държавна собственост. Безплатен вход в театри и кина за ученици, студенти и учащи се.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Изключително държавна безплатна инфраструктура и услуги за занимания за целия народ, и за младежта в частност, с физкултура и спорт. Формиране на необходимото законодателство, установяващо правото на занимаване с физкултура и спорт.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Формиране в рамките на образованието на единна система за физическо възпитание и спорт, основана на научните достижения и гарантираща развитието на младежта.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Забрана на предприемаческа дейност в сферата на физическото възпитание и спорта. Държавата е задължена да предостави всички средства за подкрепа на спортните клубове.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Категорично НЕ към примирението с наркотиците. Създаване на структури на Народно движение – Фронт срещу наркотиците. Извеждане на искания за създаване на безплатни държавни структури из цялата страна за предотвратяване, лечение и реабилитация на наркозависимите.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,288 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2013
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: