Вие четете...
Документи, Новини

ОСНОВИ ЗА СЪВМЕСТНА БОРБА – 7 част, Природа/Социална инфраструктура

ecology-fistСкъпи привърженици на Радикалната българска левица – Съюза на комунистите в България и Движение “Че Гевара”, в продължение на 11 дни ще предложим на Вашето внимание 11 основни сфери на инициативност, 11 основни сфери за съвместна борба на радикалната левица и безпартийните граждани срещу монополите и олигархията, които сме решени да реализираме, когато успеем да започнем ефективно да отстояваме интересите на обикновените българи в Народното събрание. Тези сфери са Правото на Труд, Социалното осигуряване, Данъчната политика и Държавния бюджет, Здравеопазването и Социалните права, Образованието, Прехраната, Природа и Социална инфраструктура, Културата/Спорта/Борбата срещу наркотиците, Жените и Семейството, Демократичните права и Свободи и, последната, Суверенните права на държавата.
Днес представяме на Вашето внимание седмата сфера на текущата политическа комунистическа инициативност.

Природа/Социална инфраструктура

– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Повишаване на равнището на социалните условия за живот в бедните райони и селата посредством създаването и разширяването на държавни безплатни услуги за здравеопазване, образование, спорт и култура.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Политика за развитие на народни жилища посредством разработването на жилищни програми, удовлетворяващи основните народни потребности.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Особена грижа за младите семейства, предоставяне на преференциални грижи и програми за тях.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Цялостно планиране за предупреждения за последствията от земетресения и наводнения и мерки за преодоляването на тези последствия.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за това Телекомуникациите, енергетиката и транспортът да станат общодостъпни.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Премахване на винетните такси за движение по пътната мрежа.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Единните структури, притежаващи правото да работят в сферите от стратегическо значение, да бъдат собственост на народа и да служат за удевлетворяване на народните потребности.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Обобществяване на всички едри частни горски и планински територии.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Възстановяване на горите, пострадали от пожари, защита на горите и планиране на ползването на горския фонд за задържане на водата и обогатяване на водоносните хоризонти, а също и за производство на дървесина и стоки от дървесина.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Преминаване в обществена собственост на крайбрежните и свободните територии.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Планиране и осъществяване на дейности по предотвратяване на наводнения. Изключително държавно, цялостно управление на водните ресурси – изследване, защита и тяхното използване според географските особености на районите.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Защита на свободните природни територии от застрояване.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Защита на реките, езерата, морето от замърсяване с отпадъци от промишленото производство.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Защита на крайбреижето от затлачвания, изграждане на ефективни системи за отичане на дъждовната вода в градовете и тяхното ремонтиране и поддръжка.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2013
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: