Вие четете...
Документи, Новини

ОСНОВИ ЗА СЪВМЕСТНА БОРБА – 5 част, Образование

Cheerilee-commieСкъпи привърженици на Радикалната българска левица – Съюза на комунистите в България и Движение “Че Гевара”, в продължение на 11 дни ще предложим на Вашето внимание 11 основни сфери на инициативност, 11 основни сфери за съвместна борба на радикалната левица и безпартийните граждани срещу монополите и олигархията, които сме решени да реализираме, когато успеем да започнем ефективно да отстояваме интересите на обикновените българи в Народното събрание. Тези сфери са Правото на Труд, Социалното осигуряване, Данъчната политика и Държавния бюджет, Здравеопазването и Социалните права, Образованието, Прехраната, Природа и Социална инфраструктура, Културата/Спорта/Борбата срещу наркотиците, Жените и Семейството, Демократичните права и Свободи и, последната, Суверенните права на държавата.
Днес представяме на Вашето внимание петата сфера на текущата политическа комунистическа инициативност.

Образование

– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Изключително държавна и безплатна система за образование, забрана на всякаква предприемаческа дейност в тази сфера.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Задължително двугодишно предучилищно образование.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Единна 12-годишна общообразователна система за средно образование, без класова и расова дискриминация.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Професионално образование, включено в безплатната държавна система за образование.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Единно, държавно, безплатно висше образование, формиращо учени с високо ниво на специализация, професионална подготовка и високо общо образователно ниво. Наличието на Диплома трябва да бъде единственото изискване при започването на работа.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Създаване на регулярни образователни курсове за всички трудещи се в рамките на държавна безплатна система за образование.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Разширяване на мрежата на държавни безплатни детски ясли и градини за всички деца. Премахване на таксите за посещаване на детски ясли и градини.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Безплатни държавни детски почивни лагери.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Предоставяне на безплатно хранене и жилища за всички студенти и учащи се в съвременни и безопасни общежития. Предоставяне на помощи в размер на 100 лв. на месец в случай на липса на места в общежитията.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2013
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: