Вие четете...
Документи, Новини

ОСНОВИ ЗА СЪВМЕСТНА БОРБА – 4 част, Здравеопазване/Социални права

socializedhealthcare_011Скъпи привърженици на Радикалната българска левица – Съюза на комунистите в България и Движение “Че Гевара”, в продължение на 11 дни ще предложим на Вашето внимание 11 основни сфери на инициативност, 11 основни сфери за съвместна борба на радикалната левица и безпартийните граждани срещу монополите и олигархията, които сме решени да реализираме, когато успеем да започнем ефективно да отстояваме интересите на обикновените българи в Народното събрание. Тези сфери са Правото на Труд, Социалното осигуряване, Данъчната политика и Държавния бюджет, Здравеопазването и Социалните права, Образованието, Прехраната, Природа и Социална инфраструктура, Културата/Спорта/Борбата срещу наркотиците, Жените и Семейството, Демократичните права и Свободи и, последната, Суверенните права на държавата.
Днес представяме на Вашето внимание четвъртата сфера на текущата политическа комунистическа инициативност.

Здравеопазване/Социални права

– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Единна, обща, изключително държавна и безплатна, съвременна система на здравеопазване, социално осигуряване, профилактично и неотложно медицинско обслужване, изцяло финансирано от държавата. Системата на здравеопазване и на гарантирани социални права трябва да бъде специализирана за младежта, жените, възрастните хора, инвалидите, жителите на полупланински и планински райони.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Изграждане на медицински центрове, съобразно населението, географските особености, епидемиологичната характеристика и т.н.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Забрана за частна предприемаческа дейност в сферата на здравеопазването, социалното осигуряване и обобществяване на цялата необходима инфраструктура.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Медицински пакет, който да бъде предоставен на всеки гражданин, без всякакви условия, без връзка с трудовите отношения, наличието на работа, размера на заплатата, неционалността или етническата принадлежност. Този медицински пакет ще действа изключително в качеството си на „право на медицинско обслужване“, няма да се изисква заплащане на медицинската услуга от пациентите, за лекарства или за здравно осигуряване.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Създаване на изключителна държавна фармацефтична промишленост.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Съществени комплексни профилактични мерки за гарантиране на здравето на населението (предотвратяване на замърсяването на околната среда, здравословно хранене и т.н.).
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Съществени мерки за охрана на здравето и безопасността на работните места.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Изграждане на необходимата инфраструктура, институции и кабинети на държавни лекари и медицинско обслужване по работните места, медицински сестри, инспектори по безопасност и т.н.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Застраховане за професионални заболявания и нещастни случаи, свързани с производството, приемане на необходимите мерки в рамките на изключително държавна система за социално осигуряване. Забрана за сключване на договори между застрахователните фондове и частния сектор.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2013
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: