Вие четете...
Документи, Новини

ОСНОВИ ЗА СЪВМЕСТНА БОРБА – 2 част

202550_375_282Скъпи привърженици на Радикалната българска левица – Съюза на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, в продължение на 11 дни ще предложим на Вашето внимание 11 основни сфери на инициативност, 11 основни сфери за съвместна борба на радикалната левица и безпартийните граждани срещу монополите и олигархията, които сме решени да реализираме, когато успеем да започнем ефективно да отстояваме интересите на обикновените българи в Народното събрание. Тези сфери са Правото на Труд, Социалното осигуряване, Данъчната политика и Държавния бюджет, Здравеопазването и Социалните права, Образованието, Прехраната, Природа и Социална инфраструктура, Културата/Спорта/Борбата срещу наркотиците, Жените и Семейството, Демократичните права и Свободи и, последната, Суверенните права на държавата.
Днес представяме на Вашето внимание втората сфера на текущата политическа комунистическа инициативност.

Социално осигуряване

– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за – задължително предоставяне на пенсионни права за всички, които имат 30-годишен трудов стаж, без значение от възрастта; Излизане в пенсия при навършване на 60 години за мъжете и 55 години за жените.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за – намаляване на възрастта за пенсиониране с 5 години за трудещите се, работещи в тежки и вредни условия, в това число и в подобни манифактурни производства.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за – минимална пенсия за наемните работници в размер на 80% от основната трудова заплата, но не по-малко от 500 лв.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за – намаляване на осигурителните вноски на наемните работници до пълното им премахване и съответното им поемане от страна на държавата.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за  – една трета от осигурителните вноски на самонаетите и дребните земеделци да се плащат от тях самите, а останалите 2/3 – от държавата.
– Ние, Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, работим за Премахване на здравните осигуровки.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2013
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: