Вие четете...
История, Новини

Радикалната левица: Сидеров, махни си мръсните ръце от Чавес!

EzWeagQbXrUСИДЕРОВ,
„Родина или смърт!“ – в тази фраза е целият Уго Чавес. Човекът, който цял живот се сражаваше с империализма, приеман от него по-марксистки – като висш стадий на капитализма. Това беше човек, който отдаде себе си без остатък на своята Родина – Венецуела, и на цяла Латинска Америка.
И този човек вие обвинявате в Национализъм?
Когато Чавес се изкачи на своя ръководен пост, той си постави за цел не властта като такава, а създаването на учредителна асамблея, в която да са представени всички социални групи, а не само някакъв елит.
И този човек вие обвинявате в Национализъм?
Чавес започна реформи, насочени към подобряване на положението на бедните граждани на страната. Мерките за ликвидиране на неграмотността, безплатната медицина и образование, гарантиране на минимума от продукти за хранене, позволи на Чавес да започне дълбоки социалистически промени във Венецуела. Чавес задълбочи връзките с Куба, а кубинското правителство изпрати във Венецуела десетхилядна армия от лекари.
И този човек вие обвинявате в Национализъм?
Ползвайки се от подкрепата на бедния народ, Чавес проведе мащабна социалистическа национализация на нефтодобивната промишленост, енергетиката, телекомуникациите, цементовия отрасъл.
И този човек вие обвинявате в Национализъм?
Чавес показа на практика как един социалистически лидер, внимателно и дълбочинно приел идеите на Маркс, Енгелс, Ленин, Кастро, Че Гевара – идеите на Комунизма, може да накара природните богатства и икономиката да работят в служба на народа. Чавес извърши забележителна земеделска реформа, утвърди широка програма за безплатна медицинска помощ, драстично намали равнището на нищетата, бедността, увеличи двойно броя на студентите, покачи пенсиите и помощите при безработица.
И този човек вие обвинявате в Национализъм?
Чавес се прояви и като последователен ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТ. Той преобрази цяла Латинска Америка, която възприе неговата икономическа и социална политика. Той постави основите на Социализма на 21-ви век.
И този човек вие обвинявате в Национализъм?
Чавес не може да бъде определян като националист.
Чавес е най-забележителната за последните десетилетия фигура на РАДИКАЛНАТА ЛЕВИЦА!

Сидеров, не манипулирай българите!
Българският народ е беден – не го обърквай! Бедните българи нямат място във фашизоидната ти партия! Бедните българи са възмутени от капитализма, Сидеров!
Сидеров, ти си обикновен фалшификат, защото дори лъжеш, че си националист! Ти проповядваш замяната на чуждите монополи с наши родни такива!
А дали на бедния Иван от село Долно Нанагорнище повече ще му хареса да бъде ограбван от български, а не от чужд монополист?
Сидеров, ти проповядваш върховенството на една нация над всички останали – помниш ли? Ти се опитваш да бъдеш изразител на месианските претенции на шепа оскотели и потънали в лой български олигарси.
Къде тук виждаш УГО ЧАВЕС, Сидеров?
Не посягай на светлата личност и великото дело на Уго Чавес, защото, според Ел Команданте, всеки човек е равноправен! Всеки етнос е ценност за човечеството! Венецуела, Сидеров, е забележителна палитра от етноси, нации и раси – индианци, испанци, англичани, чернокожи и др. Чавес не правеше разлика между тях, но плитката ти идейна пустота не може да осъзнае този факт!
Остани си в илюзорните си кули, стъпил върху безумията на „националната изключителност“ и шовинизма.
Но свали мръсните си ръце от Уго Чавес!
За разлика от безумията на Сидеров Радикалната левица („Че Гевара“ и Съюза на комунистите в България) е прецизно ясна – пълно равноправие за ВСИЧКИ граждани в републиката – така, както е завещал Левски – под един закон за българи, турци, арменци…
Ето това е смисълът на идеята за нов български социализъм – за българския Социализъм на 21-ви век, който ще изравни правата и задълженията на всички граждани и ще премахне експлоатацията на хора от хора, ще премахне експлоатацията на природни ресурси, ще раздаде възмездие и справедливост, ще работи за обогатяването на всеки член на българското общество, унищожавайки привилегироваността на елита, разграбил държавата през последните 24 години.

Сидеров, България се нуждае от своя Чавес, но българския Чавес може да бъде само КОМУНИСТ!
И понеже ти не си такъв – ОСТАНИ СИ В ТЕЛЕВИЗОРА!
КОГАТО ДЪРЖАВАТА Е НА КОЛЕНЕ, НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПРАВИ!
ЕДИН ДРУГ СВЯТ Е ВЪЗМОЖЕН!
КАПИТАЛИЗМЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!

Съюз на комунистите в България
Движение „Че Гевара“

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,303 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2013
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: