Вие четете...
Новини

Оставката на правителството – добре обмислена парализа на народното недоволство

0000033637-middleКакто вече цяла България знае – правителството подаде оставка, а парламентът я прие с почти пълно мнозинство. Бившият (вече) премиер беше много загрижен за народа и подаде оставка, защото – цитираме: „Няма да участвам в управление, в което полицията се бие с хората и няма да има политически дебат, а ще се плашим с протести”. Депутатите от ГЕРБ направиха всичко възможно за да покажат колко „народно” е правителството и как само те мислели за хората.

Много добър сценарий, много добра игра.

Да погледнем реалната ситуация:

Ако Борисов искаше дебат, той щеше да го направи, както е правил и преди. Този път обаче, той просто знаеше, че не може да изпълни исканията на протестиращите – да отнеме лицензите на ЕРП-тата, да ги национализира, да инициира реални действия, които да доведат до намаляване на сметките за електроенергия и топлинна енергия. Борисов трябваше да избира между бизнеса и хората. Е… съвсем очаквано той избра бизнеса… Едрия бизнес. По този начин той обърна гръб на хората и не пожела да води дебати с тях (като изключим самозвания представител на протестиращите, който по-късно се оказа близък до ГЕРБ собственик на няколко приватизирани предприятия).

Оставката на правителството ще доведе до спиране на работата на Народното събрание и законови промени няма да могат да се гласуват в продължение на няколко месеца. Исканията на протестиращите ще останат висящи, докато не се уморят да протестират. Междувременно никой няма да поеме отговорност за нищо, още по-малко ще се обърне внимание на протестиращите.

Всички останали парламентарни партии, както и повечето независими народни представители, не направиха нищо повече, освен да ПОМОГНАТ на парализата на протестите и исканията на хората. Абсолютно съзнателно всички гласуваха НЕ-поемането на отговорност пред хората, които са ги избрали.

Парламентарните партии, включително и псевдолявата БСП, управлявали през последните 23 години ОТНОВО доказаха, че не се интересуват от хората, че бягат от отговорност, когато им е удобно, че нагло могат да се самоназовават  „организатори” или идейни „вдъхновители” на народното недоволство, а всъщност само са си просели двумесечна предизборна платена отпуска.

Днес всички гласуваха „ЗА” запазване на политическото и икономическото статукво!

 

 

 

 

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2013
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: