Вие четете...
"Че Гевара" - България, История, Новини

ЗА ЕДНА НОВА ПОБЕДА

victoryСлед като под натиска на протестите на варненските, пловдивските, софийските, благоевградските и други граждани – наемни работници, пенсионери, студенти, ученици, безработни, майки и т.н. – правителството на капиталистическата диктатура се видя принудено да се намеси в политиката на енергетиката, сега то е изправено до стената. В своята безизходност то задейства прокуратурата и я изправи срещу ЕРП-тата и ДКЕВР.
Тези стъпки са резултат от огромното възмущение, с което бе посрещнато от обикновените български граждани решението на електроразпределителните предприятия да удвоят зимните сметки за ток. Това възмущение намери ярък израз във внушителните акции на протест, както и в непоколебимото искане за ликвидирането на частните монополи чрез одържавяване на приватизираната българска собственост.
Правителството на пазарната диктатура е крайно чувствително към натиска на масите. Лишено от гражданска опора, чувстващо краката си да се люлеят във въздуха, то се бои и от най-малкото раздвиждване на масите. И бърза да предприеме действия, щом почувства дебелия край.
Но, даже когато отстъпва, капиталистическата диктатура гледа да запази нещо от ограбеното или да ужили на друго място Народа. Готвят се нови утежнения за водата, а също и ново покачване на цената на електроенергията с още 20% – отново заради частната „зелена“ енергия.
С едната ръка „дават“, а с другата ръка взимат ДВОЙНО!
Капиталистическата диктатура не може да живее без ограбването на Народа. Това е целият смисъл на нейното съществуване. Затова само събарянето й, само възстановяването на общонародната собственост, само национализацията, само овластяването на обикновените български граждани ще даде възможност да се чува народната дума по това откъде да се взимат държавните приходи и за какво да се правят държавните разходи. Само това ще сложи юзда на безконтролното ограбване.
Да засилим и организираме натиска на Народа срещу всеки грабеж, всеки произвол и всяко насилие на капиталистическата диктатура! Така ще се създадат условия за борбата за нейното окончателно събаряне.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,288 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2013
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: