Вие четете...
"Че Гевара" - България, Новини

Солидарността между хората е нашето оръжие срещу властта! Комунистите не са диваци и варвари

dsc01550Уважаеми Госпожи и Господа,
Във връзка със запитванията, отправени към нас от различни журналисти и медии по повод палежите на два автомобила на EVN-Пловдив, след четирихилядния митинг в Пловдив за Национализация на енергийния сектор в България, сме длъжни да заявим, че нашите организации отхвърлят категорично подобни внушения. Българските комунисти нямат нищо общо с подобни вандалски актове и, перифразирайки думите на Георги Димитров, ви уверяваме, че комунистите никога и никъде не са били диваци и варвари.

Движение „Че Гевара“ и ПП „Съюз на комунистите в България“ смятаме, че подобни индивидуални прояви на протест са разбираеми, но никога, в исторически план, не са довеждали до някаква необходима и полезна за Народа промяна.
dsc01542Според нас, криминалната приватизация на българската индустрия и енергетика унищожи препитанието на хората, създаде невиждани до този момент диспропорции между качеството на живот на една шепа богаташи, олигарси и монополисти и нивото на оцеляване за над 75% от българския народ.
Нашето виждане е, че подпалването на двата автомобила на EVN в Пловдив през нощта на 9-ти срещу 10-ти февруари 2013 година не може да бъде приемано единствено и само като криминален акт. Вече можем да говорим за прояви на недоволство, в чиято основа стоят силни социални причини – бедност, мизерия, глад, безперспективност, безработица, както и алчността на олигарсите и монополите в България.
Нервите на обикновените българи не издържат, а държавата нехае за Народа си!
Ние призоваваме нашите последователи и занапред да запазят своята борбеност, да не се подават на провокации и да демонстрират навсякъде своя интелект и визия за обществено-икономическа промяна на България!
Благодарим на всички членове и привърженици на Движение „Че Гевара“ и ПП „Съюз на комунистите в България“, които по време на социалните протести срещу частниците в енергийния сектор застанаха в първите редици на народното недоволство.
Когато Държавата е на колене, Народът трябва да се изправи!
Солидарността между хората е нашето оръжие срещу властта!
Павел Иванов
Заместник-председател на ПП „Съюз на комунистите в България“
Председател на Движение „Че Гевара“

10 февруари 2013 година

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,295 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2013
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: