Вие четете...
История, Новини

БЪЛГАРИЯ – ЕНЕРГЕТИКА, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И БЪДЕЩЕ

antiEVNЕдин ден, с установяването на реална народна власт, ще бъде проведена национализация.

Но задачата няма да бъде в това да се отнеме нечие имущество, а да се възстанови на Народа ограбеното от него през последните 23 години.

Модернизацията на България не може да стане факт без национализиране на минно-добивния и минно-преработващия отрасъл, на железопътния транспорт, на енергетиката. Природните ресурси трябва да работят за всички граждани еднакво. Така в бюджета ще се появят средства за социални програми, за инвестиции в промишлеността и селското стопанство. Цените на стоките ще поевтинеят. Разходите на производителите ще бъдат ниски, а ефективността на труда ще се увеличи. Всичко това ще създаде стимули за развитие. Така национализацията ще стане магистралата за излизане на България от кризата.
Българските олигарси и монополи почти нищо не инвестират, но за сметка на това – грабят ужасно много. Това трябва да бде прекратено. Народът трябва да бъде готов за диалог, но не трябва да се грижи за приходите и забогатяването на тесен кръг узаконени крадци.
Време е парите на България реално да отиват за развитие на страната, за науката, за образованието и здравеопазването, а не в ръцете на енергийната и криминалната плутокрация.
Национализацията ще прекрати гражданската война, която монополите и олигарсите водят срещу народа ни вече 23 години. Национализацията ще унищожи ужасяващата бедност, чудовищната престъпност, етническите вражди. Народът ще сложи край на бедността и на криминалния разгул. България ще получи обществено устройство, което да донесе на страната мир, а на гражданите – богатство и сигурност. Човешките права ще бъдат защитени.

Национализацията е единствения път за възраждане на България.

Спомнете си какви бяха аргументите на защитниците на приватизацията, които лишиха народа ни от неговата собственост. Тези криминални престъпници ни обясняваха, че приватизацията е обикновен икономически инструмент, с помощта на който ще се повиши ефективността на родната икономика. Те казваха – ако държавата не е в състояние да повиши ефективността на производството – то предприятието трябва да стане частно.
Ние днес казваме: “Ако частникът, придобил народна собственост, не се справя с тази задача и не е ефективен за българските граждани – то частната собственост трябва да се върне в ръцете на истинските й собственици, в ръцете на Народа”.
За 23 години, откакто народната собственост премина в ръцете на частниците, страната ни загуби 2/3 от обработваемата си земя. Започнахме да внасяме домати и чушки от чужбина, а селскостопанската ни продукция падна 3 пъти. Животновъдството ни се срина над 20 пъти, а хиляди декари овощни градини запустяха. България загуби възможността да изхранва населението си и на пазара нахлуха външни производители на традиционни стоки. Производителността на заетите в селското стопанство е с 18 пъти по-ниско, отколкото в Европейския съюз.

Ето това е ефективността на частното селско стопанство.
В промишлеността, благодарение на частниците, се унищожиха 85% от промишлените предприятия и организации. По обем на производството си се сринахме до равнището на 1942 година.
Приватизацията на енергетиката доведе до ежегодно повишаване на цените на електроенергията с над 10%, а преди няколко месеца удари 13%. Като лавина електротарифите повличат след себе си вълна от катастрофално растящи цени във всички отрасли на икономиката, превръщат живота в непоносимо бреме за две трети от гражданите на страната. Инфлацията, родена от частната енергетика, продължава да расте, като не позволява на икономиката да се изправи на крака.
Нима частната собственост в тези случаи е ефективна?
Ефективно е само падането на жизненото равнище на населението. В България, по международни показатели, над 83% от населението е бедно.
Ефективно е само изнасянето на заграбения от народа капитал, който частниците складират в чужбина.
Благодарение на частната собственост България се срина от 23-то място в света на 77-мо място. Нашата продължителност на живота е 67 години – толкова, колкото е била преди 100 години. Качеството на здравеопазването ни е в дъното на световните класации, а образователната ни система отчете 15% неграмотни българи.
Частната собственост показа, че е неефективна собственост. А частната собственост в енергетиката показа, че избива българския народ.
Частната собственост доведе икономиката до пълно разорение.
Частната собственост доведе българските граждани до унизителна нищета!
Време е да преминем към реална общонародна собственост, за да повишим качеството на живот и ефективността на икономиката ни. Във всяка нормална държава по света националната собственост е между 25 и 60%, а само в България парламентарните партии повтарят като мантра, че алтернатива на частната собственост и пазара няма!
Има, господа крадци!
Това е собствеността на народа.

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,295 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2013
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: