Вие четете...
Новини

Та вие живеете в Капитализъм!

EzWeagQbXrU“Повърхностният човек вярва в късмета и обстоятелствата. Силният – в причината и следствията” (Ралф Емерсън)

Обръщение

Скъпи мои, изморихме се да обясняваме на всеки борец “за свобода на любимото ни Отечество” едно просто нещо. В света всичко е взаимосвързано. За всичко си има причина и следствие. И за наше дълбоко съжаление, много политически и неполитически активисти се борят не с причината, а със следствието.
Да си представим за секунда, че любимата ни България е жив организъм и всички ние виждаме, че този организъм е болен. Всички разбираме напълно, че организмът трябва да се лекува, и да му създадем такива условия, с които да му помогнат да оздравее. Защото е много лошо да предаде Богу дух България, нали?!
mMUQeS8---kИ тук веднага изплува въпросът, как да лекуваме болния? За да изберем правилното лечение, трябва първоначално да разберем от какво е болен. При различните болести, както е известно, могат да съществуват едни и същи симптоми. А ако нашият болник кашля (фалшифицирани избори), той може да се е простудил, може да има грип, ангина, възпаление на белите дробове, туберкулоза, бронхиална астма или рак на белите дробове.
Както прекрасно разбирате, ако изберем за болния неправилно лечение, това може НЕ да му помогне, ами направо да му навреди. Така например, ако ние изведнъж изпишем на болния от туберкулоза хапчета за кашлица, то той съвсем скоро ще замине при свети Петър. А ако неправилно поставим диагнозата и му изпишем кортизонови хапчета (приватизация), то болникът отново ще отлети скоропостижно при светеца или при Луцифер. Защото кортизонът отслабва имунитета, а в резултат на това, ние само ще помогнем на болестта да надвие организма.
jSXc-goSRqQДайте сега да се опитаме да си изясним от какво е болна България!
Симптомите на болестта са следните:
– Корупция, Лъжци и Крадци.
– Олигарси, които се разпореждат и богатеят от общонародната ни собственост.
– Нечестни избори
– Отсъствие на държавна идеология
– Атомизирано общество, разбирай “Всеки си гледа в пъпа и само в него”.
– Колосално социално разслоение
– Упадък на културата и нравствеността
– Деградация на обществото
– Липса на икономически ръст
– Експлоатация на едни хора от други
– Тотална бюрокрация
– Офшорно изнасяне на парите
– Огромно количество наркомани, висока смъртност
– Ниска раждаемост, демографски срив
– Ниска производителност на труда
….
Симптомите са толкова много, че да се постави диагнозата е пределно лесно.
А диагнозата е следната – Капитализъм.
Сега да се върнем към въпроса за причината и следствието. Причината за болшинството от проблемите в България е БОЛЕСТТА, която болест се нарича КАПИТАЛИЗЪМ!
Крадците и лъжците не са причината за проблемите, а са само следствие от Капитализма, както и социалното разслоение. Построената в началото на 90-те години капиталистическа система е КОРЕНЪТ на съвременните ни проблеми. Системата е устроена така, че тя ПОРАЖДА всички горепосочени проблеми.
Та така, скъпи наши борци, вие предлагате да лекуваме болна България с хапчета против кашлица. Вместо да разберем от какво е болна тя, вие се фиксирате само ту върху един симптом, ту върху друг симптом. Звучите по следния начин: “Вижте, добри хора – та болният кашля!!! (Бойко ни управлява) Трябва спешно да му дадем капчета за кашлица (да сменим Бойко със Сергей Станишев, например).
Е, добре, да предположим, че вие сте обикновен човек и изведнъж печелите изборите и идвате на власт. Да, представете си, че сядате в управленското кресло и вече сте министър-председател. Искате да ни кажете, че само от това, че вече вие ще управлявате България, а не Бойко, от чешмите ни ще потекат мед и масло?! Че небесата ще ни обсипят с шоколад?! Че всичко ще бъде в цветя и рози – ей така, без да променим обществено-икономическото устройство на Родината ни?! Искате да ни кажете, че при същата криминално-капиталистическа система, ще има ЧЕСТНИ избори?! Искате да ни кажете, че герговци, цецовци и фидосовци ще спрат да източват държавата, ако не смените обществено-икономическата система на страната ни?!
Моля ви, не разсмивайте цвичките и гуменетките ни!
Та, ето какво, господа, ако вие действително желаете щастливо бъдеще на славната ни родина, направете необходимото. А именно:
Започнете вече да се борите не със симптомите, а със самата болест – с капитализма! Както знаете, в света има едно правилно лекарство срещу тази болест – нарича се Социализъм. Вие, разбира се, можете да говорите до утре, че нашето лекарство има странични ефекти. Да, има, за съжаление. Нищо на този свят не е съвършено.
Но вие имате избор, вие можете да ни помогнете да усъвършенстваме това наше лакерство така, че лечението да премине без странични ефекти. А можете и да предложите свое лекарство за лечение на болестта, наречена Капитализъм, а не да се напъвате да се борите със симптомите.
Не ви харесват нечестните избори – кажете как ще промените Системата (Капитализма), че фалшифицирането да стане невъзможно.
Не ви харесват крадците и спекулантите – кажете какво да се направи, за да няма възможност нито един политик да краде. Пък и не само политик, нали…
Не ви харесва социалното разслоение – кажете какви мерки ще предпиремете, за да го унищожите?
Предложете алтернатива!
Но докато измислите алтернативата – всичките ви думи за нечестните избори, за разграбавенето на Родината ни, за крадците и спекулантите, за подслушването и прочие – не струват и пукната пара.
И последно.
Ние също не обичаме Боко. И не защото Боко е тиква с милиони, а защото Боко е капиталист, пазарноикономист, либерал и мафиот. Той носи бацила на капитализма и докато управлява България, тя няма да оздравее. Но по същата причина не обичаме и Станишев, и Костов, и Кунева, и Яне, и Сидеров…- те също са капиталисти, и затова, според нас, те не са по-добри от Боко. И още, ние всички прекрасно знаем, че главният носител на бацила на капитализма са Съединените американски щати, както и Европейският съюз. И затова, всички, които обичат САЩ, които живеят от пари от фондации на САЩ и ЕС – са още по-вредни и по-опасни от тези, които страдат от “пещерен антикомунизъм”.
Е, това е.
Ако не си разбрал нещо, прочети го пак!
Ако си разбрал всичко – действай по задачите!
Обединени не можем да бъдем победени!
Когато държавата е на колене, народът трябва да се изправи!
Не на капитализма!
Свобода на народа!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

януари 2013
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: