Вие четете...
Новини, International

ИСТИНАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТА ЧАВЕС (“ANALITICA”, ВЕНЕЦУЕЛА)

IstinataZaChavezЕдни от нас, движими от най-обикновено християнско състрадание и лична привързаност към президента, изпитват безпокойство и тревога по повод здравето на Чавес, а други мислят само за това, как да извлекат политическа изгода или просто да удовлетворят вътрешната си злоба.
Името на настоящия президент на Венецуела Уго Рафаел Чавес Фриас, както и до момента, се намира в центъра на всеобщото внимание, както на неговите привърженици, така и на противниците му в страната и зад граница.
Изтърканата теза на опозицията се заключава в това, че Чавес е виновен за цялата зло на Земята, независимо от това, естествен или свръхестествен произход имат тези зловредни явления.
Никога не сме виждали такава постоянна злоба и ненавист към човек, както тази, която определени кръгове от венецуелското общество показват по отношение личността на президента. И всичко това започна не наскоро, а веднага, щом президентът влезна в политическата борба. И колкото той завоюваше по-голямо признание и уважение сред народа на Венецуела и сред другите народи на Земята, толкова злобата нарастваше все повече.
За щастие, не само в нашата страна, но и в много държави на света преобладаващото болшинство хора му желаят всичко най-добро, особено в тези трудни за Чавес моменти.
Каква е истината за здравето на Чавес, която така желаят да узнаят венецуелците? Едни искат да разберат истината, движими от най-обикновено християнско състрадание и лична привързаност към президента, от безпокойство и тревога по повод здравето му, а други мислят само за това, как да извлекат политическа изгода или просто да удовлетворят вътрешната си злоба.
Истината е, че някои си въобразиха, че притежават дарба да предвиждат и се опитват да предсказват какво ще бъде самочувствието на президента и какви са неговите перспективи за оздравяване.
Някои превърнаха това в грозно развлечение, давайки воля на низките си чувства и проявявайки пълно отсъствие на християнско състрадание. При това много от тях всяка неделя ходят на църква и се причастяват.
Какво ли не сме видели в живота си, но това, което направи Чавес, никой никога не е виждал във Венецуела. Той извърши едновременно толкова дълбоки преобразувания в най-различни области на страната си за благото на бедните, в името на справедливостта за целия народ, както и в името на народите на целия свят.
Истинската истина за президента Чавес може да бъде изразена по следния начин: той е просто човек с всички добродетели, правилни действия, грешки и слабости, свойствени на рода човешки. Неговият земен живот ще продължи толкова, колкото реши Бог, защото тъкмо Бог и никой друг знае деня, в който да го вземе от този свят.
Без да се боя, че преувеличавам, ще кажа, че това е най-законният президент в света. ООН призна, че той повече от всички други на планетата е работил за разрешаване на социалните проблеми на народа си.
Както смятат експертите от ООН, Чавес приключи с безграмотността във Венецуела. Той активно се придържаше към принципите на многополярния свят, ликвидирайки господството на американските транснационални корпорации. Думите на Чавес не се разминават с делата му, той винаги изпълнява своите обещания. Това е един от най-мъжествените хора на нашето време, той не се страхува от никакви трудности и препятствия, той е готов да отдаде живота си за благото на народа. Всички знаем (пък и той не го е крил), че, за съжаление, той е тежко болен, но, независимо от това, нито едно научно светило не може да каже, колко време ще му трябва, за да се пребори с коварната болест.
Нашият президент Уго Рафаел Чавес Фриас ще живее дотогава, докато това е угодно на Бог. И нека с Божията помощ той живее още много години за благото на нашия народ и целия свят. Народът ни е сплотен около него и е готов да защити делото му, въпреки зловещите планове на разноликата опозиция, насочени към дестабилизация и изостряне на обстановката в страната. Но тях ги чака позорен крах. Нашият лидер никога няма да умре, защото завинаги ще бъде жив в нашите умове и сърца. Той ще бъде жив и ще победи. По делата им ще ги познаете.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

януари 2013
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: