Вие четете...
Новини, International

Комунистите в Санкт Петербург накараха Европа отново да говори за „Аврора“

„Аврора“ помни!

Съюз на комунистите „Аврора“ е част от международната акция за освобождение на арестуваните на 6 май 2012 година.
В Санкт Петербург ще има акция за освобождение на затворените по т.н. „блатно дело“. Тази акция ще бъде част от протеста в рамките на международната седмица за действия, която ще бъде реализирана от активисти в Москва, Нижни Новгород, Перм, Новосибирск, Лондон, Париж, Берлин, Брюксел, Рим и мн. други градове.
„На 6 май центърът на Москва беше изпълнен с десетки хиляди хора, – се казва в заявлението на Комитета за 6 май, – Хората протестираха мирно, докато техният път не беше затворен от полицейски кордони. В създадената от полицията ситуация излезлият от контрол гняв доведе до стълкновения. ОМОН-овците размахваха палки, влачеха хора по земята, пребиваха жестоко… Никой от тези, които дадоха заповедта за силовото разпръскване на мирна акция и изпрати срещу нея хиляди полицаи, не понесе своята отговорност. За сметка на това, повече от 20 участника в марша вече стоят в СИЗО или се намират под заплахата за арест…“.
Кампанията за освобождаване на арестуваните е подкрепена от много изтъкнати европейски интелектуалци, в това число и от знаменитият режисьор Кен Лоуч, от учения и мислителя Ноам Чомски, философът-марксист Етиен Балибар.
На митинга в Петербург ще говорят: политикът Ирина Комолова, музикантите Михаил Новицки и Вадим Курильов, поетът Роман Осминкин, политически и обществени деятели, представляващи леви и правозащитни организации: Руското социалистическо движение, Съюзът за солидарност с политзатворниците, „Солидарност“, „Автономно действие“, РКСМ(б), „Студентско действие“.
По решение на своя Изпълнителен комитет участници в акцията ще бъдат и членовете на Междурегионалното обединение на комунистите – Съюз на комунистите „Аврора“.
Митингът ще се проведе на 1 декември (събота) от 15 ч. в Александровския парк пред театър „Балтийски дом“.
На акцията ще се организира и събиране на дарения за фонда в помощ на арестантите.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2012
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: