Вие четете...
Новини, International

Гръцките комунисти в Европарламента: Резолюцията на ЕП по палестинския въпрос е позор

Групата на Комунистическата партия на Гърция в Европарламента осъди със свое заявление позорната резолюция, ратифицирана с мнозинство от ЕП в Страсбург на 21 ноември. В него се казва:

„Групата на КПГ в Европарламента осъжда позорната съвместна резолюция на Народната партия, на Социалдемиократите от ПЕС, на Либералите и Зелените, които открито подкрепят, прикриват и поощряват престъпленията на Израел, новата война, която той започна срещу палестинския народ в Ивицата Газа. На всички е известно, че ЕС, САЩ, НАТО и политическия персонал на капитала в Европейския парламент непрекъснато последователно поддържат империалистическата политика на Израел, приравняваща жертвата към агресора. Но този път антинародната коалиция в ЕП надмина себе си по порочност. Във време, когато Израел води престъпна война срещу палестинския народ, убивайки стотици деца, жени и старци, Европарламента осъжда нападенията на палестинците срещу Израел! Те не пророниха нито дума за престъпните бомбардировки на Израел срещу невъоръжени палестинци и даже не поискаха прекратяване на престъпната интервенция на израелските окупационни сили в Ивицата газа. Те защитават престъпленията на Израел, искайки само те да бъдат „симетрични! Това е политическа окаяност!
Благите пожелания в резолюцията за създаване на палестинска държава и признаване на палестинците в ООН в качеството им на държава-наблюдател (не член) са изказани единствено, за да прикрият явната подкрепа за Израел от страна на Европарламента и ЕС, а също и за прикриване на тяхната подкрепа за агресията срещу палестинците и другите народи от региона.
Ние призоваваме народите да изразят солидарност с палестинския народ, да засилят антиимпериалистическата борба за: Прекратяване на престъпните нападения на Израел в Ивицата Газа. За независима, жизнеспособна, суверенна палестинска държава с границите от 1967 година и столица в Източен Йерусалим. Прекратяване на създаването на селища и напускане на всички заселници, намиращи се зад пределите на границите от 1967-ма година. Разрушаване на позорната разделителна стена. Предоставяне на всички палестински бежанци правото за връщане в своята родина, съгласно решението на ООН. Прекратяване на блокадата над палестинците от Западния бряг и от Ивицата Газа. Незабавно освобождаване на всички политически затворници, палестинци и други, затворени в израелските тъмници. Напускане на израелските войски от всички окупирани територии след 1967-ма година, включително Голанските възвишения и региона Себаа в Южен Ливан.
Ние изискваме от гръцкото правителство незабавно да прекрати военното си сътрудничество с Израел. Да закрие военната база в Суда. Да не предоставя териториите, пристанищата и въздушното пространство на Гърция за водене на империалистическа война срещу Сирия и Иран, която ще доведе до вреди за всички народи от нашия регион, в това число и за Гърция“.
Отдел за международни отношения на ЦК на КПГ

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,296 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2012
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: