Вие четете...
История, Новини

ЧЕСТИТИ 95 ГОДИНИ ОТ ВЕЛИКАТА ОКТОМВРИЙСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ

Скъпи приятели,
Другари!
Преди 95 години трудещите се в царска Русия обявиха на цял свят, че всеки обикновен човек има правото да живее и да се труди свободно – без царе и господари. В края на Първата световна война самозабравилият се руски царизъм изпусна властта от ръцете си. Капиталистическата руска класа, бизнесмените, веднага протегнаха своите хищни нокти към тази разклатена власт. Но тяхното управление показа на обикновените хора, на руския Народ, че тези господа нямат намерение да решат в полза на гражданите наболелите въпроси за собствеността, за земята, за мира. Те искаха да присвояват благата от труда на хората. Тогава руските работници и селяни казаха решаващата си дума и извършиха първата в историята на човечеството социалистическа революция. Начело на техния устрем застана организираната и всеотдайна партия на болшевиките – партия, родена в недрата на същия този обикновен Народ.
Великата октомврийска социалистическа революция даде възможност да бъде преодоляна вековната изостаналост на руското самодържавие, да обедини народните сили и да започне справедливо да разпределя, произведените от Народа богатства.
От руините на царска Русия се въздигна първият пример за Свобода, Братство, Равенство, Солидарност, Справедливост. Това беше уникален полет на Народа, който получи реални простори за свободно творчество и научно израстване, постигна космически висини в развитието си.
Днес отбелязваме 95 години от тази велика дата.
Оттогава много страни откриха своя истински облик в мечтата за социализъм и комунизъм, откриха силата на градивността. Много от тези завоевания днес, във времената на капиталистическата реставрация, ни се струват немислими и недостижими. Но те са факт. Хиляди хора живяха и твориха във времена, в които идеалите за доброта, истина, народовластие и свобода се превърнаха в реалност.

От все сърце поздравяваме обикновените хора по цял свят, борещите се Народи, работниците и селяните, безработните и пенсионерите, младежите и жените с празника на Великата октомврийска социалистическа революция.
Живейте така, че да сбъднете Вашите мечти.
Живейте така, че светът да върви по пътя на Прогреса, Съзиданието и Справедливостта!
Живейте така, че да построите Новия Социализъм!
Направете Вашето бъдеще днешна реалност!

Съюз на комунистите в България
Движение „Че Гевара“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2012
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: