Вие четете...
Новини

Пловдив остава без локомотивното депо, 70 железничари аут?

От локомотивното депо в Пловдив трябва да бъдат съкратени над 70 човека – 20 локомотивни машинисти и повече от 50 души поддържащ персонал. Това съобщи пред Радио Пловдив Любомир Милков – председател на Пловдивския регионален съвет на синдиката на железничарите към КНСБ.
Той обясни, че информацията му е неофициална и се отнася до одобрено ново щатно разписание в БДЖ „Пътнически превози”, с което никой не ги е запознал. То предвижда в Южна България да няма локомотивно депо за ремонти, а тази дейност да се пренасочи към София и Горна Оряховица.
Това е стъпка, която умишлено затруднява работата и не виждам как „Пътнически превози” ще функционират – заяви Любомир Милков. Все още обмисляме какви стъпки да предприемем, но на първо време ще поискаме официална информация от ръководството на БДЖ – каза пловдивският синдикалист.
Той припомни, че съгласно подписания нов Колективен трудов договор реководството на железниците е длъжно да обсъди със синдикатите предложението за ново щaтно рaзписание. Що се отнася до локомотивното депо в Пловдив, това не е направено – обясни Любомир Милков.
Около 50 души, работещи в локомотивното депо в Пловдив, ще бъдат съкратени, тъй като се предвижда депото да стане експлоатационно звено.
На практика в локомотивното депо ще бъдат спрени основните ремонти и вече ще се правят само текущи ремонти и подготовка на локомотивите за движение – обясни народният представител от левицата. Така ще се наложи съкращение на поддържащия персонал с близо 50 %.
Убедени сме, че целта е умишлена ликвидация чрез продажба на безценица на „Товарни тревози” и някакъв мним стремеж за обединяване на железниците и проблемите чрез прехвърляне на „Пътнически превози” към ж.п. инфраструктурата.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,288 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2012
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: