Вие четете...
Новини, International

Боевете в Сирия не стихват

Във вторник сирийските войски отблъснаха нова инвазия на бунтовници, нахлули от Турция и Ливан. Наемници-екстремисти са навлезли в планинския район Тел-Набх в непосредствена близост до селището Джанудия и са се опитали да блокитрат пътя, минаващ през прохода на Джиср-еш-Шугур.
„Военнослужещите от сирийската армия влязоха в бой с противника, няколко наемници бяха убити, а останалите се укриха на турска територия.“ – предава САНА>
В Хирбет-Нуеймат на ливанско-сирийската граница са спрени два въоръжени отряда с обща численост над 300 човека. Метежниците и чуждестранните наемници са срещнали решителен отпор от страна на сирийската армия и са избягали на ливанска територия.
В промишления център Хомс правителствените сили са влезли в квартал Халидия, който дълго време служеше за база на т.нар. „Сирийска свободна армия“, предава ИТАР-ТАСС.  Унищожени са повече от 100 екстремисти.
В Шейх-Масуд кюрдските опълченци във вторник отново са премерили сили с наемническите терористични отряди, окопали се в съседния район Бустан-ел-Баша. В резултат на минометен обстрел в този район са загинали двама работници, а четерима са получили наранявания. На подстъпите към града – в Кфар-Хамр, Кфар-Туран, Завран и Карам-ел-Джебел – армейските спецчасти са провели няколко успешни операции, в хода на които са унищожени бандитски формирования с военно-транспортни средства.

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,296 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2012
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: