Вие четете...
Новини, International

Демонстрация на работници във Франция ескалира в безредици

Френските работници започнаха с безредици националния ден на протести в подкрепа на работните места и промишлеността във Франция. Полицията е използвала сълзотворен газ пред входа на изложбен комплекс, в който се провежда Парижкия автосалон, предаде РИА Новости, позовавайки се на местните медии.
Във вторник по призив на най-големия в страната синдикат „Всеобща конфедерация на труда” (CGT) в няколко френски града се провеждат първите демонстрации срещу политиката на правителството на президента-социалист Франсоа Оланд, което не успя да предотврати масовите уволнения в условията на кризата.
Протестни акции започнаха тази сутрин пред изложбен комплекс в южната част на столицата, където се провежда Парижкият автосалон. Няколко стотици недоволни работници с флагове на CGT се опитаха да нахлуят в автосалона и са замеряли полицията, преградила техния път, с различни предмети. Сред недоволните са били работници от автомобилния концерн PSA Peugeot Citroen, който съкращава 8 000 работни места, и техни колеги от металургични предприятия. Пазителите на реда са били принудени да използват сълзотворен газ, за да разпръснат протестиращите.
По-късно работниците се присъединиха към обща демонстрация, която се провежда в Париж от площад Италия до гара Монпарнас. Основното искане на демонстрантите е спасяването на работни места и предотвратяването на краха на промишлеността във Франция.
Фокус

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2012
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: