Вие четете...
Новини, International

Турция се намесва открито на страната на терористите в Сирия

Тази нощ на сирийско-турската граница отново прогърмяха няколко взрива. По думите на губернатора на турската провинция Хатай, първият снаряд бил изстрелян от страна на Сирия. В отговор турската артилерия открила ответен огън.
Без значение, че сирийската мина този път е попаднала в пустинен район, турската армия отвърнала без забавяне. По сирийските позиции са нанесени няколко мощни залпа. За загинали и пострадали засега не се съобщава. Този случай нагледно демонстрира това, ч е занапред турците нямат никакво намерение да търпят обстрел на своите територии от страна на Сирия.
„Турция не е заинтересована от война, но се намира от нея на една крачка. Тези, които искат да проверят решимостта на нашата позиция, нашата отбранителна способност и военната ни мощ ще извършат съдбоносна грешка“, – заявява турският премиер Реджеп Тайип Ердоган.
Аналитиците силно се съмняват в това, че Анкара ще започне първа военни действия. Но за да не втвърдяват още повече обстановката, сирийските власти установиха покрай границата безпилотна зона с ширина около 10 километра. Зад тази линия ще бъдат изведени и артилерийските подразделения. Към това се стремяха от дълго време и турските екстремисти: сега пред тях се появява възможност да създадат на територията на страната базови пунктове, които да превъоръжават бойците и да им бъдае подсигурено всичко възможно за продължаване на военните действия чрез преки доставки от страна на Турция. Сирийската армия няма да успее да им попречи в тази ситуация по никакъв начин – от доста дълго време именно от Турция терористите на метежниците получават негласно пълна военна и логистична подкрепа.
„Ние не искаме турците да започнат тази война. Но ние се нуждаем от припаси, вода, медикаменти. Тази страна вече многократно ни помагаше“, – заяви метежникът от „Свободната сирийска армия“ Абу Халел.
Без авиация и артилерия на сирийската армия няма да бъде лесно да победи метежниците от севера. А това означава, че правителството може просто да загуби контрола нат този район и да ограничи терористичните актове, които тези дни се засилиха и взеха живота на много невинни сирийски граждани.
„За такива терористични актове не може да има никакви оправдания – бе значение къде, от кого и кога те са извършени. ООН ще продължава и в бъдеще да се бори с всички подобни актове на насилие“, – заяви представителят на ООН Герт Розентал, осъждайки действията на метежниците.
В конкретния случай за терористичният акт в Алепо отговорност за взрива пое една от северните групировки. То ест, същите метежници, „борци за свобода и демокрация“, които получават от Турция всичко необходимо, за да сеят смърт.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2012
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: