Вие четете...
Новини, International

В Алепо са ликвидирани повече от 100 наемници на Ал-Кайда

Сирийската армия е разбила контраатаката на метежниците в Алепо. След три дни улични боеве въоръжените екстремистки групировки са обърнати в бягство, без да съумеят да пробият отбранителните линии на правителствните сили на север и запад от града. Както предава информационната агенция „Ал-Ватан“, най-ожесточените стълкновения са били в района Шейх-Масуд, населен с кюрди. Настъпващите в това направление членове на радикалната ислямска групировка „Джебхат ан-нусра“ („Фронт на победата“), свързана с „Ал-Кайда“, са били обкръжени и унищожени. По сведения на „Ал-Ватан“, убити са повече от 100 наемници и терористи.
Отстъпващите метежници, както съобщават очевидци, са подпалили жилища, стремейки се да затруднят придвижването на редовната армия. В резултат много квартали на града са обхванати от гъст дим. Жителите спешно са евакуирани в крайградските райони, където да могат да се спасят от изгаряне и задушаване. В хода на сутрешните престрелки сирийските военнослужещи са ликвидирали отряд от 22 наемници в Тел-Заразир.
На подстъпите към северната столица, в населения пункт Хан-Алсан, са убити още 25 въоръжени екстремисти. Вертолетите на сирийските ВВС са нанесли удари по военна колона, придвижваща се към Алепо откъм турската граница по шосето Мараи-Ахтарин. Унищожени са 5 джипа с картечници и три товарни автомобила с наемници.
В Дамаск остават огнища на военни действия по северните покрайнини – Кабун и Берзи, където са в ход операции на сирийските специални части, предава ИТАР-ТАСС. Информационната агенция САНА съобщава за превземането на складове с оръжие и боеприпаси, които са били подготвени за вдигането на нов въоръжен метеж.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2012
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: