Вие четете...
Новини, International

Немски антифашисти провалиха шествие на неонацисти в Потсдам

В неделя, 16.09.2012 g., около три хиляди антифашисти – комунисти, еко и граждански активисти, се събраха в центъра на германския град Потсдам, за да спрат марша на местните неонацисти. Представителите на Национал-демократическата партия на Германия, която до този момент се ползва с подкрепата на част от немското общество (особено в източната част на страната) имаха намерение да преминат по централните улици на града.
За да ги спрат, находчивите немски антифашисти използваха огромна надуваема патица с височина на двуетажна къща. Птицата крещяла силно, а на гърдите й с големи букви било написано: „Аз нямам намерение да се къпя във вашето кафяво блато“.
В течение на няколко часа противниците на идеите на Адолф Хитлер използваха тази играчка като препятствие на пътя на шествието, разказват сътрудници на потсдамската полиция, извикани на мястото на сблъсъка. В резултат неонацистите претърпяха пълно фиаско – решиха да се откажат от своята акция и се разотидоха. Не се наложи намесата на представителите на охранителните части.
Предният месец германското Министерство на вътрешните работи проведе мощна акция срещу неонацистките групировки. Около хиляда сътрудници на полицията подложиха на обиск домовете на неонацистките активисти, за да съберат доказателства за обвинения в тероризъм и нападение срещу имигранти. В резултат дейността на редица германски десни организации беше забранена.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2012
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: